FeaturesPredicții pentru premiile Globurile de Aur 2024

Predicții pentru premiile Globurile de Aur 2024

2024 debutează în forță cu ceremonia de decernare a Globurilor de Aur pe 7 ianuarie. 

Nominalizările anunțate în decembrie stârnesc, firește, o serie de predicții pentru premii, pariurile sunt în plină desfășurare prin cote și prognosticuri, iar criticii și pasionații de filme și seriale se pronunță asupra favoriților. Pe scurt, predicțiile sună cam așa:

BARBIE VS. OPPENHEIMER

Favoriții principali ai premiilor sunt, fără îndoială, titlurile care au fost în topul știrilor din întreaga lume. “Barbie” și “Oppenheimer” sunt nominalizate, în principiu, la categorii diferite, mai puțin la 4, după cum urmează: cea mai bună regie (Greta Gerwig vs. Christopher Nolan), cel mai bun scenariu, cel mai bun actor în rol secundar (Ryan Gosling și Robert Downey Jr.) și succes de public.

Predicțiile spun că “Barbie” va fi declarat cel mai bun film musical sau comedie. Robert Downey Jr. e favorit pentru rolul său din “Oppenheimer”, iar Christopher Nolan pentru regie.

Pe de altă parte, nici prezența lui Martin Scorsese cu “Killers of the Flower Moon” nu e deloc neglijabilă la categoriile principale. Lily Gladstone este favorită la premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă, în vreme ce Margot Robbie pentru interpretarea personajului Barbie. Cillian Murphy e în toate topurile pentru rolul său din “Oppenheimer”. 

SUCCESSION VS. THE BEAR

În ceea ce privește producțiile de televiziune, “Succession” din vârful listei e favorit la Globul de Aur al principalei categorii – cea mai bună serie, precum și la cea mai bună interpretare masculină (unde sunt nominalizați Brian Cox, Jeremy Strong și Kieran Culkin). Previziunea noastră merge spre ultimul din listă, mezinul familiei.

Pentru rolul secundar, ar fi păcat ca Matthew MacFadyen (“Succession”) să rateze premiul, deși Ebon Moss-Bachrach (“The Bear”) promite la fel de mult. Favoritele la categoria cea mai bună interpretare feminină într-un serial-dramă sunt: Imelda Staunton (“The Crown”) și Bella Ramsey (“The Last of Us”). Jeremy Allen White, interpretul personajului principal din “The Bear” are șanse reale pentru un nou Glob de Aur – rol principal într-un serial de comedie. Nici “Beef” nu stă deloc rău la capitolul prognosticuri: își poate adjudeca premiile pentru cea mai bună mini-serie și cea bună actriță (Ali Wong). 

CEA MAI BUNĂ ANIMAȚIE

Categoria filmelor de animație include filme din zona mainstream: de la “The Super Mario Bros. Movie” la “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, urmate de “Elemental”, “Suzume” și “Wish”, animația care celebrează închiderea anului aniversar Disney. Fastuoasa producție este un arc în timp care leagă trecutul și prezentul celebrului brand, aduce laolaltă tehnicile consacrate, o sărbătoare în toată puterea cuvântului, un concurent serios pentru premiul secțiunii. Surpriza ar putea veni pentru animația lui Miyazaki, “The Boy and the Heron”. În cazul în care Globul de Aur i-ar reveni animației Studio Ghibli, mai multe premiere ar fi bifate: prima distincție de gen pentru regizor, producător, distribuitor american și, nu în ultimul rând, prima animație produsă într-o altă limbă decât engleză. 

PREDICȚIILE AI, UN NOU TREND

Dacă topurile sunt la modă, atunci AI-ul nu poate lipsi din acest trend! În viziunea sa, favoriții sunt: “Oppenheimer” la 3 categorii principale (cea mai bună dramă, cel mai bun actor, cel mai bun regizor), “Barbie” la alte 3 (cel mai bun musical, cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun scenariu). Carey Mullingan pentru rolul principal din din “Maestro”, iar Nicolas Cage pentru interpretarea din “Dream Scenario”. 

SURPRIZE?

Categoriile care ar putea surprinde la cea de-a 81-a ediție a Globurilor de Aur sunt: cea mai bună actriță într-un rol principal – dramă (Sandra Hüller în “Anatomy of a Fall”) cel mai bun actor într-un rol principal – musical (Timothée Chalamet în “Wonka”), cea mai bună actriță într-un rol secundar – dramă (Julianne Moore în “May December”), cea mai bună coloană sonoră originală (“Spider-Man: Across the Spider-Verse”). La cea mai nouă categorie introdusă, succesul de box-office, producția Warner Bros. “Barbie” are un contracandidat puternic cu notorietate similară: “Taylor Swift: The Eras Tour” care a depășit toate așteptările unui produs de asemenea gen.

Predicții pentru premiile Globurile de Aur 2024
Photo CreditGolden Globes

Articole similare