Give me 55 motive pentru care trebuie să vezi “Wonka” 

5 motive pentru care trebuie să vezi “Wonka” 

Din 15 decembrie, pregătește-te să îl întâmpini pe "Wonka”!

Una dintre cele mai așteptate premiere ale sfârșitului de an, producția Warner Bros. spune povestea devenirii lui Willy Wonka, cel mai mare inventator, magician și ciocolatier din lume. Filmul se bazează pe extraordinarul personaj al cărții lui Roald Dahl, “Charlie și fabrica de ciocolată”, cartea emblematică a autorului, dar și cea mai bine vândută operă pentru copii din toate timpurile!

ÎNCEPUTURILE LUI WILLY WONKA

Conceput ca un prequel al poveștii maestrului ciocolatier, “Wonka” se concentrează pe povestea tânărului Willy Wonka, cu ideile lui efervescente, determinat să schimbe lumea. A călătorit vreme de 7 ani pentru a-și perfecționa meșteșugul. E un magician și crede cu tărie în asta! Visează cu ochii deschiși și știe că acesta e începutul lucrurilor bune. Lumea lui Willy este ca o prăjitură de la care nu vă veți putea abține! It’s “pinkie promise”! 😉 

TIMOTHÉE CHALAMET

Probabil că nu există un actor mai potrivit ca Timothée Chalamet pentru acest rol! Proiectul mult visat pentru Chalamet, o armonizare perfectă din punctul de vedere al regizorului Paul King care spune: “Timothée are o calitate extraordinară. Surprinde esența lui Wonka din vremea când era tânăr și avea ochii larg deschiși. Plin de speranță și optimism”.

O colaborare excelentă între regizor și actor, cel din urmă oferind variațiuni pe temă, fiind dedicat și extrem de stăpân pe sine. Iar trailerul transmite toate acestea: Wonka radiază, e jovial, jucăuș, cu inima larg deschisă indiferent de obstacolele apărute în cale. Un videoclip din 2013 l-a convins pe King de calitățile lui Chalamet pentru rolul lui Wonka: un proiect de școală, un video în ritmuri rap: “Lil Timmy Tim: Statistics (Ms. Lawton)”. 

FANTEZIE MUZICALĂ

Curiozitatea stârnită în jurul musicalului “Wonka” atinge cote maxime având în vedere că trailerul și secvențele oficiale lansate nu îl includ pe Chalamet etalându-și talentul muzical. Cântecele originale sunt compuse de Neil Hannon, pe muzica lui Joby Talbot. Cei doi muzicieni sunt recunoscuți pentru fenomenul pop britanic The Divine Comedy – 14 albume, precum și colaborări constante pentru operă, televiziune, partituri pentru filme mute, dar și întâlniri cu nume sonore din industrie (Travis, Tom Jones, Paul McCartney, The White Stripes). Fantezia creată în jurul universului lui Wonka se anunță de-a dreptul spectaculoasă!

DISTRIBUȚIE REMARCABILĂ

Desigur că așteptările în privința jocului lui Chalamet sunt prioritatea majorității, însă regizorul Paul King a avut grijă să aducă în distribuție nume mari, versatile, în roluri cel puțin surprinzătoare, ieșite din tiparele cunoscute: Hugh Grant este un Oompa-Loompa absolut simpatic și extrem de serios, în ciuda dimensiunii liliputane, minunata Olivia Colman în rolul severei Doamne Scrubbit, Sally Hawkins în rolul mamei, Keegan-Michael Key în rolul polițistului din orășelul pe care Wonka vrea să îl “cucerească” cu bunătățile sale, amuzantul Rowan Atkinson în rolul unui preot, Matt Lucas, Jim Carter și debutanta Calah Lane în rolul lui Noodle, esențială pentru misiunea lui Wonka. 

PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU FOARTE MULTĂ CIOCOLATĂ

“Wonka” va fi o experiență cinematografică impecabilă. Spre deosebire de producțiile precedente, este primul lungmetraj despre excentricul ciocolatier filmat în format lat anamorfic ceea ce va genera o estetică deosebită. Dar aventurile lui Willy Wonka nu ar fi complete fără ciocolată. Muuultă ciocolată. “Am avut un ciocolatier incredibil pe platourile de filmare.

Realiza preparate uimitoare și le testam. Aveau un gust infinit mai bun decât era nevoie pentru camera de filmat, pentru că, nu-i așa, actorii se pricep să disimuleze, dar miracolul a fost că erau divine pur și simplu” a mărturisit regizorul Paul King. 

În iureșul pregătirilor lansării oficiale în cinematografe și debutul turneului mondial de promovare, fanii pot participa la o serie de concursuri. Premiile sunt în spiritul filmului: Xbox tocmai a lansat un concurs ale cărui premii sunt, printre altele, un controller de…ciocolată. Pe contul oficial de Instagram al filmului, iubitorii de ciocolată din Statele Unite ale Americii sunt invitați să creeze conținut inspirat de Wonka cu ajutorul celebrului preparat. 

Articole similare