EntertainmentUltimul sezon ”The Crown”, lansat în două părți

Ultimul sezon ”The Crown”, lansat în două părți

Ultimul sezon al serialului ”The Crown”, al șaselea, va fi lansat de Netflix în două părți, pe 16 noiembrie, respectiv 14 decembrie.

SINOPSIS

Sezonul final din ”The Crown” acoperă evenimente din 1997 până în 2005 și se concentrează pe mandatul prim-ministrului Tony Blair (jucat de Bertie Carvel).

Primele patru episoade – care alcătuiesc prima parte – descriu relația dintre prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina. Partea a doua e alcătuită din șase episoade. Prințul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton, în urma morții mamei sale. Marcând Jubileul de Aur, regina reflectează asupra viitorului monarhiei, prin căsătoria lui Charles și Camilla și începuturile unui nou basm regal odată cu William și Kate.

DISTRIBUȚIE

În prima parte, actrița Elizabeth Debicki reia rolul prințesei Diana, în timp ce Dominic West joacă rolul prințului Charles. Imelda Staunton continuă drept regina Elizabeth II, iar din distribuție fac parte Jonathan Pryce (prințul Philip) și Lesley Manville (prințesa Margaret). Revin și Salim Daw (Mohamed Al Fayed) și Khalid Abdalla (Dodi Fayed).

CINE DEBUTEAZĂ ÎN FAMILIA REGALĂ

Actorii Rufus Kampa și Fflyn Edwards debutează în prima parte a ultimului sezon ”The Crown” în rolurile prințului William, respectiv prințul Harry.

În partea a doua, aceste roluri vor fi preluate de Ed McVey și Luther Ford. Li se va alătura Meg Bellamy, în rolul lui Kate Middleton. Acestea sunt roluri de debut pentru toți cei trei actori.

PALMARES THE CROWN

Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă spune povestea reginei Elizabeth II și prezintă evenimente politice și personale care i-au modelat domnia.

De la premiera pe Netflix, în 2016, ”The Crown” a fost nominalizat și a câștigat mai multe premii, inclusiv 15 selecții la BAFTA, 10 nominalizări la Globul de Aur (cu 4 victorii), 69 nominalizări la Primetime Emmy în 5 sezoane (cu 21 de premii în 4 sezoane).

DESPRE SEZONUL 6

Sezonul al șaselea, creat și scris de Peter morgan, va debuta pe 16 noiembrie și are în total 10 episoade de câte 60 de minute.
Producători executivi sunt Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw și Robert Fox.

Photo CreditNetflix

Articole similare