FeaturesBrit Awards – 5 artiști multiplu premiați pentru contribuție remarcabilă la muzică

Brit Awards – 5 artiști multiplu premiați pentru contribuție remarcabilă la muzică

Ceremonia de decernare a premiilor Brit, acordate de British Phonographic Industry (BPI) , va avea loc anul acesta în 2 martie, la Londra

Brit Awards pentru contribuția remarcabilă la muzică a fost acordat prima dată în 1977, cu membrii grupului The Beatles primii laureați. Anul acesta, la a 44-a ediție a premiilor Brit, cântăreața australiană Kylie Minogue va primi premiul numit acum Global Icon, ca recunoaștere a carierei ei de cinci decenii, fiind una dintre cele mai de succes și emblematice vedete muzicale din lume.

Global Icon Award este cea mai înaltă distincție acordată de Brit Awards. Laureații sunt stabiliți de cei o mie de membri cu drept de vot ai BPI, printre care se numără case de discuri, manageri, agenți, mass-media, precum și câștigători și nominalizați anteriori. Designul trofeelor este creat în fiecare an de alt artist, în 2024 fiind vorba despre Rachel Jones.

Like5 a ales cinci artiști britanici cărora le-a fost acordat premiul de mai multe ori de-a lungul anilor.

ELTON JOHN

Elton John (pe numele real Reginald Kenneth Dwight), la fel ca Paul McCartney și John Lennon, are cele mai multe astfel de distincții în palmares, trei. Muzicianul a fost laureat în 1986, anul în care a lansat albumul ”Leather Jackets”, în 1995, care avea să aducă pe piață discul ”Made in England”, și în 2014, după apariția ”The Diving Board”.

STING

Sting (pe numele real Gordon Matthew Thomas Sumner) a fost laureat atât ca membru al grupului The Police, în 1985, cât și solo, în 2022. A fost solistul, compozitorul și basistul trupei new wave The Police din 1977 până la destrămarea acesteia, în 1986. Și-a început cariera solo în 1985 și a lansat 15 albume.

FREDDIE MERCURY

Freddie Mercury (pe numele real Farrokh Bulsara) este de asemenea dublu laureat, în 1990, cu trupa Queen, apoi, postum, în 1992. A devenit celebru la nivel mondial în postura de solist și pianist al grupului rock Queen. Este recunoscut drept unul dintre cei mai remarcabili cântăreți din istoria muzicii rock, fiind admirat pentru prezența sa scenică extravagantă și pentru capacitatea sa vocală vastă, care acoperă patru octave.

DAVID BOWIE

David Bowie (pe numele real David Robert Jones) a fost ales laureat în 1996 și în 2016. Cântăreț, compozitor, muzician și actor, este considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Bowie a fost aclamat de critici și muzicieni în special pentru activitatea sa inovatoare din anii 1970. Cariera sa a fost caracterizată de schimbări continue, iar muzica și prestațiile sale scenice au avut un impact deosebit asupra peisajului muzical pop.

ROBBIE WILLIAM

Robbie Williams, cel mai tânăr dintre laureații selectați de Like5, a primit distincția în 2010 și 2017. A devenit cunoscut ca membru al grupului pop Take That, din care a făcut parte în perioada 1990 – 1995, lansându-și cariera solo în 1996. De-a lungul anilor, solo, a lansat 12 albume de studio.

Articole similare