Give me 55 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători

5 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători

Cinci albume muzicale ce suprind perfect spiritul iernii, cu zăpadă sau fără, dar și al Sărbătorilor, atât vesel, cât și dramatic, poate chiar pesimist.

Like5 recomandă pentru acest sezon două albume nou-nouțe și trei mai vechi ale unor artiști consacrați, care văd iarna diferit.

Brandy – ”Christmas with Brandy” (2023)

“Întotdeauna mi-am dorit să fac un album de Crăciun”, mărturisește Brandy și, în sfârșit, a lansat unul. “Christmas with Brandy”, primul ei disc pentru Sărbători, este un amestec de piese originale și cover-uri, dar amintește și de unele melodii emblematice ale cântăreței.
Albumul este împărțit în cântece vesele și balade originale romantice, inclusiv “Christmas Party for Two”, “Shine Out Your Light” și “Christmas Gift”, un duet cu fiica ei Sy’Rai.
În plus, în spiritul Sărbătorilor, Brandy are rolul principal în filmul “Best. Christmas. Ever!“, care va fi lansat de Netflix pe 16 noiembrie.

5 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători - Brandy – ”Christmas with Brandy” (2023)

Cher – ”Christmas” (2023)

”Christmas” este al 27-lea album de studio al cântăreței americane Cher. Este primul ei album cu muzică originală de la ”Closer to the Truth” (2013), precum și primul ei album cu muzică pentru Crăciun.
Single-ul principal este “DJ Play a Christmas Song”, iar el e urmat de 12 piese, compoziții originale și coveruri, precum ”Run Rudolph Run” (Chuck Berry) și ”Christmas (Baby, Please Come Home)” (Ellie Greenwich).
Cher cântă pe album alături de Cyndi Lauper, Tyga, Michael Buble, Darlene Love și Stevie Wonder.

5 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători - Cher – ”Christmas” (2023)

Kate Bush – ”50 Words for Snow” (2011)

”50 Words for Snow” este cel de-al zecelea album de studio al legendarei artiste britanice Kate Bush.
El cuprinde șapte piese originale, toate înregistrate pe fundalul zăpezii care cade, un disc rafinat și glacial, care amintește de cele mai bune lucrări ale lui Bush.
Artista a spus că ideea pentru cântecul care dă titlul albumului i-a venit de la faptul că inuiții au 50 de cuvinte pentru zăpadă. Cântecele de pe album sunt construite în jurul pianului liniștit și jazzy al lui Bush și al tobelor lui Steve Gadd.

5 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători - Kate Bush – ”50 Words for Snow” (2011)

Sting – ”If on a Winter’s Night” (2009)

Inițial, Sting a fost abordat de casa lui de discuri pentru a înregistra un album de Crăciun. El a decis să lărgească spectrul și să înregistreze în schimb un album cu tematică de iarnă.
Așa a apărut ”If on a Winter’s Night”, iar una dintre cele mai bune piese este ”The Snow it Melts the Soonest”, un vechi cântec popular din regiunea în care a crescut artistul britanic.

Cel de-al nouălea album de studio al lui Sting e o colecție de cântece în mare parte scrise de alții, inclusiv cântece populare, madrigale și imnuri religioase din secolele trecute. Printre ele, “The Coventry Carol”, dar și o reinterpretare a piesei “The Hounds of Winter” de pe albumul ”Mercury Falling”. Zeci de muzicieni apar pe album în diferite configurații, inclusiv interpreți de jazz, folk și muzică clasică.

5 albume muzicale pentru iarnă și Sărbători - Sting – ”If on a Winter’s Night” (2009)

Björk – ”Vespertine” (2001)

”Vespertine”, transcendental album al lui Björk, a fost realizat în același timp cu filmările pentru ”Dancer in the Dark”. Cu acesta, Björk a venit cu un nou sound, minimal și electro, și, mai mult, a creat “microbeats” din diverse sunete banale, cum ar fi cel al cărților amestecate și al gheții care se sparge.
Din punct de vedere liric, albumul se învârte în jurul sexului și iubirii – uneori în mod explicit – inspirat de relația ei de atunci, de poezia lui E. E. Cummings și scrierile lui Sarah Kane.

Bjork Vespertine

Articole similare