Features5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să dai play...

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să dai play la “Apples Never Fall” 

Miniseria “Apples Never Fall” debutează pe 23 aprilie în exclusivitate pe SkyShowtime.

Miniseria de 7 episoade “Apples Never Fall”, cu Annette Bening în rolul principal, are toate șansele să devină favorita ta din categoria producțiilor cu o doză serioasă de suspans și mister. Debutează pe 23 aprilie în exclusivitate pe SkyShowtime cu primele 3 episoade, urmate săptămânal de noi episoade. De la producătorul executiv al filmelor “Wonka” și “Barbie” (David Heyman), cu nume mari în distribuție, “Apples Never Fall” prezintă tabloul familiei Delaney – perfecțiunea la superlativ – destabilizat de dispariția lui Joy, figura maternă centrală, care îi obligă pe membrii familiei, soțul și cei 4 copii, să își reevalueze întregul istoric. Like5.ro îți prezintă 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să dai play la “Apples Never Fall”. 

FIGURA MATERNĂ

În interpretarea antrenantă, subtilă și deopotrivă vulnerabilă a lui Annette Bening, Joy Delaney este figura maternă a unei familii cu tradiție în lumea tenisului profesionist. S-a construit un imperiu, s-au adunat victorii, iar acum au vândut totul pentru a se bucura cum se cuvine de liniște și cei 4 copii ajunși la maturitate. Dispariția lui Joy scoate la iveală un amestec de traume adunate în fiecare membru al familiei. Percepi rolul esențial al lui Joy prin toate flashback-urile activate ale puzzle-ului: e forța care a ținut familia aproape, dar invizibilă pentru fiecare în parte. Miniseria devine o analiză temeinică a manierei în care femeile sunt ignorate.

PRIN OCHII COPIILOR

Spre dezamăgirea profundă a soțului Stan (interpretat de Sam Neill), niciunul dintre cei 4 copii nu a fost suficient de bun și ambițios pentru zona profesionistă a tot ceea ce s-a construit în familie. În ziua dispariției, Joy și-a sunat fiecare dintre copii, însă niciunul dintre ei nu a reacționat. “Nimeni nu îți frânge inima mai mult decât proprii tăi copii” declară Joy, dar întreaga dramă se declanșează când e infernal de târziu pentru toate părțile, după ce au neglijat complet orice nevoie a mamei lor. Pretinsa căsătorie perfectă a părinților e demontată încet și cele mai întunecate secrete încep să iasă la iveală. Alison Brie (“Young Promising Lady”), Jake Lacy (“The White Lotus” sezonul 1), Conor Merrigan-Turner și Essie Randles interpretează copiii familiei, joacă foarte bine tensiunea și sunt echipa rămasă acum fără principalul antrenor.  

PRIN OCHII SOȚULUI

În ciuda faptului că Joy a fost o jucătoare extrem de competitivă și ambițioasă, toate creditele, inclusiv cele ale managementului clubului au mers spre soțul Stan. Aflat în permanență în centrul atenției, Stan are un efect traumatizant asupra tuturor, mai ales asupra copiiilor. Rigiditatea și cruzimea din zona profesională s-au râsfrânt în interiorul familiei. Pe măsură ce tensiunea se acumulează în reconstrucția tabloului general, o nouă pistă se instalează: probabilitatea morții violente și a implicării lui Stan în dispariția lui Joy. Furia se dezlănțuie în familia Delaney, iar fiecare scenă devine o luptă în care fiecare personaj are un mic atu de ascuns. 

INTERIORUL ȘI EXTERIORUL FAMILIEI 

Regula e simplă și brutal de sincer: cei mai dragi oameni sunt cei care ne pot răni cel mai mult. Melanie Marnich, scenaristă și producător executiv al serialului, cu o experiență considerabilă în materie de seriale TV (“A Murder at the End of the World”, “The OA”, “The Affair”), a descusut temeinic misterul întortocheat al complicatei familii Delaney pentru a evidenția sacrificiile reale, profunde, dure de a menține o căsnicie și o imagine aparent fericită. “Apples Never Fall” vorbește despre complexitatea iubirii, a anilor lungi de căsătorie și a luptei fiecărui membru în parte de a se defini. Interiorul și exteriorul familiei sunt radiografiate atent și reconfigurează complet puzzle-ul. 

DE LA “BIG LITTLE LIES” LA “APPLES NEVER FALL

Succesul fulminant al Lianei Moriarty, cu romane traduse în 40 de limbi și peste 20 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume, este un fenomen în sine. Scriitoarea australiană are o agilitate fantastică și un simț cinematografic care a atras nume mari ale industriei: Nicole Kidman a preluat deja 2 dintre romanele sale (“Big Little Lies” și “9 Perfect Strangers”) și le-a transformat în apreciate seriale TV. Provocatoare, îndrăzneață în scris și aducându-și personajele pe muchia de cuțit, Liane Moriarty reînvie plăcerea de a savura povești polițiste și activând butoanele instinctelor primare. Amestecă plăceri vinovate, față de care nu există pic de regret, cu finețea rangului social și a privilegiilor oferite. Stârnește intrigi spumoase și scandaloase. Universul lui Moriarty a fost descris de presa internațională drept “un cosmo roz cu arsenic”. 

Photo CreditSkyShowtime

Articole similare