FeaturesNicole Kidman în 5 seriale 

Nicole Kidman în 5 seriale 

Actriță, producătoare, antreprenoare, implicată în activități filantropice, Nicole Kidman are o paletă artistică impresionantă, apreciată la nivel mondial.

Adorată de public, recompensată cu principalele distincții ale industriei cinematografice mondiale (Oscar, Golden Globe, Screen Actors Guild, Emmy), răsfățată de critica de specialitate, Nicole Kidman adaugă constant noi tonuri portofoliului de roluri. Fragilă, duioasă, înnebunitoare, nemiloasă, Kidman are o capacitate uimitoare de a escalada stări emoționale, de a se transforma la o simplă ridicare a privirii. Susținătoare a industriilor creative și pasionată de explorarea noilor perspective ale cinemaului, Nicole Kidman este implicată direct în producția de film și seriale TV oferind publicului poveștile pe care le iubește. Like5.ro propune o selecție de 5 seriale în care să o descoperi pe Nicole Kidman:

EXPATS

Proaspăt lansată în luna ianuarie pe Amazon Prime, miniseria de 6 episoade “Expats” (creată de Lulu Wang) este adaptarea cărții lui Janice Y.K. Lee, “The Expatriates”. Un incident tragic acționează drept catalizator al vieților celor trei femei aflate în prim-plan, în vreme ce tabloul general al lumii este unul asediat și zgomotos.

Nicole Kidman o interpretează pe Margaret, mama a trei copii, al cărei univers este dat peste cap atunci când unul dintre ei dispare. Hillary (interpretată de Sarayu Blue) este prinsă într-o căsnicie eșuată, într-o perioadă deprimantă a existenței ei, în vreme ce Mercy (Ji-young Yoo), cetățean american de origine coreeană, se zbate într-un puternic sentiment de neapartenență și autosabotaj. Poveștile celor trei femei se derulează dramatic pe fundalul unui Hong Kong melancolic, turbulent, suprins în tonuri contrastante care îi prezintă variatele fațete. 

FARAWAY DOWNS

Lungmetrajul “Australia” (2008) regizat de Baz Luhrmann s-a transformat într-un serial de 6 episoade care include perfect o serie de secvențe tăiate anterior și propune un final alternativ: “Faraway Downs”. Disponibil pe Disney+, serialul ce îi are în rolurile principale pe Nicole Kidman și Hugh Jackman, este un experiment curajos într-un peisaj TV cu numeroase serii originale și mult mai îndrăznețe. Abordarea extinsă propusă de Luhrmann se detașează de varianta inițială de cinema prin finalul mult mai puternic care îl distinge drept melodramă. 

NINE PERFECT STRANGERS

Pornind de la bestsellerul Lianei Moriarty, “Nine Perfect Strangers” (serie de 8 episoade disponibilă pe Amazon Prime) se concentrează pe nouă orășeni stresați ajunși într-un retreat ce promite vindecare și transformare. Nicole Kidman este Masha, guru-ul sofisticatei călătorii spre starea de bine, emigranta rusă care își întâmpină clienții precum o pradă. Tipologiile personajelor au stârnit numeroase comparații cu “The White Lotus”, însă thrillerul “Nine Perfect Strangers” se dovedește a fi mult mai simplist în desfășurare.

Trecutul întunecat al Mashei și intervențiile intruzive în viețile oaspeților sunt elementele care stârnesc curiozitatea publicului de a rămâne cu ochii pe serial. Cel de-al doilea sezon “Nine Perfect Strangers” este confirmat și se va concentra pe Masha și un grup de nouă străini în căutarea zenului într-un resort din Alpii elvețieni. Nicole Kidman continuă să fie implicată și în producție, în calitate de producător executiv, alături de creatorul seriei David E. Kelley. 

BIG LITTLE LIES

Recompensat cu 8 premii Emmy, serialul “Big Little Lies” (2 sezoane), analiza minuțioasă a violenței domestice, a reprezentat, în fond, debutul colaborării de succes dintre Nicole Kidman și celebrul creator David E. Kelley (cunoscut la momentul respectiv pentru “Ally McBeal”, “L.A. Law”). Bazată pe cartea Lianei Moriarty,  producția originală HBO a adus în scenă personaje bine conturate: cinci femei unite printr-un secret cumplit și atent radiografiat, de la interogatorii nesfârșite la tensiuni crescânde între personajele principale.

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley și Zoë Kravitz s-au dovedit un tot atât de bine închegat. La mai bine de 5 ani de lansarea celui de-al doilea sezon, Nicole Kidman confirmă faptul că discută zilnic cu Reese Witherspoon legat de cel de-al treilea sezon al serialului.

THE UNDOING

Lansată în 2020, miniseria “The Undoing”, producție originală HBO, s-a dovedit un succes uriaș pentru creatorul David E. Kelley, producătoarea Nicole Kidman și regizoarea Susanne Bier. A fost cel mai urmărit show din 2020, depășind audiența celor două sezoane “Big Little Lies”, fiind cel mai vizionat serial american lansat în Marea Britanie, detronând astfel celebrul “Game of Thrones” în teritoriu. Campania de promovare generase o avalanșă de reacții în social media în ajunul premierei ultimului episod, cu pariuri legate de presupusul făptaș al crimei. Producția este adaptarea cărții “You Should Have Known” semnată de Jean Hanff Korelitz.

Tensiunea construită în “The Undoing” atinge cote surprinzătoare urmărindu-i pe Grace (Nicole Kidman) și Jonathan Fraser (Hugh Grant) – cuplul care trăiește viața perfectă. Dar peste noapte, se dezlănțuie iadul: o moarte violentă și un lanț de revelații șocante. Un scandal devenit public, o femeie îngrozită de modul în care lucrurile au luat-o razna și reconstrucția subită pe care e nevoită să facă, transformă “The Undoing” într-un thriller psihologic foarte bine scris, iar interpretarea lui Kidman este ireproșabilă. 

Articole similare