Going outLike5 recomandă activități pentru final de săptămână

Like5 recomandă activități pentru final de săptămână

5 recomandări pentru un weekend dinamic

Like5 recomandă pentru acest weekend cinci activități care, indiferent de cum arată vremea, vă vor mobiliza – film la cinema, expoziții de artă modernă, contemporană, multimedia și cărți, mii de cărți și autori, la târgul Gaudeamus.

NAPOLEON

Napoleon” al lui Ridley Scott, cu Joaquin Phoenix și Vanessa Kirbi în rolurile principale, este unul dintre filmele care trebuie văzute sezonul acesta.
Filmul surprinde călătoria lui Bonaparte spre putere prin prisma relației sale volatile și captivante cu singura sa iubire adevărată, Josephine, prezentând tacticile sale militare și politice vizionare pe fondul unora dintre cele mai dinamice secvențe practice de luptă filmate vreodată.

ART SAFARI STARS EDITION

Cinci expoziții cuprinde actuala ediție Art Safari, intitulată Stars Edition, deschisă la Palatul Dacia-România din București până pe 14 ianuarie.
„Bags: Inside Out”, expoziție a Victoria and Albert Museum din Londra, „Pe mai multe voci”, expoziție multisenzorială care are în centru corul Madrigal, „Avatarurile orașului nocturn”, cu exponate rare care spun povestea nocturnă a Bucureștiului, iar artistul maramureșean Traian Bilțiu-Dăncuș și modenrista germană Paula Modershon-Becker beneficiază de expoziții solo în premieră la București.
În plus, în același spațiu, pe 24 noiembrie va fi lansat și albumul „Theodor Aman. Primul artist român modern”, dedicat maestrului care a fondat școala românească de pictură.

ART SAFARI STARS EDITION

ARTĂ ULTRACONTEMPORANĂ LA MNAC

Sezonul expozițional toamnă 2023 – primăvară 2024 al Muzeului Național de Artă Contemporană este în desfășurare.
Like5 recomandă expozițiile Alma Redlinger, Eugen Raportoru, Victoria Zidaru, Felix Aftene, iar 15 artiști sunt reuniți sub titulatura de ”viitori supereroi”.
Noul sezon, deschis până la finalul lunii martie, îmbină multe dintre tendințele pe care MNAC și-a propus să le acopere: recuperarea unor personalități marcante ale istoriei recente a artelor vizuale din România, expoziții personale, reprezentanți ai minorităților culturale care contribuie astăzi la diversitatea scenei artistice, sprijinirea artei tinerelor generații, dar și o puternică prezență internațională printr-o expoziție de grup.

ARTĂ ULTRACONTEMPORANĂ LA MNAC

EXPOZIȚIE MULTIMEDIA ÎN GRĂDINA BOOTANICĂ

Alice în Țara Minunilor”, expoziție multimedia itinerantă realizată de compania poloneză Wonderful Lighting, e amenajată în Grădina Botanică până pe 3 martie.
Parte din proiectul ”Grădini de lumini/ Gardens of Light” – expoziții tematice organizate în aer liber, centrate pe povești spuse cu ajutorul luminii și muzicii, expoziția reprezintă pentru copii un prilej de a-și întâlni personajele de basm preferate, iar pentru adulți, o întoarcere nostalgică în trecut și un moment de odihnă din rutina zilnică.

Este deschisă începând cu orele după-amiezii, inclusiv în weekend și de sărbători. Vizitatorii văd scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, spectacole de lumini și multimedia unice. Vor putea admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se vor întâlni cu personaje din lumea magică ”Țara Minunilor”.  Cel mai lung tunel luminat din Europa – cu 200 de metri lungime și 320.000 de leduri – e de asemenea amenajat în expoziție.

EXPOZIȚIE MULTIMEDIA ÎN GRĂDINA BOOTANICĂ

GAUDEAMUS

Târgul de carte Gaudeamus are loc în acest weekend în pavilionul central de la Romexpo, reunește mai mult de 200 de expozanți care propun în jur de 500 de evenimente – lansări de carte, dezbateri, recitaluri, ateliere.
Accesul la cea de-a 30-a ediție Gaudeamus Radio România este liber, între orele 10:00 – 20:00.

Târgul Gaudeamus

Articole similare