Going outArt Safari Stars Edition – Modă, muzică și viață de noapte

Art Safari Stars Edition – Modă, muzică și viață de noapte

Noua ediție Art Safari, deschisă până la jumătatea lunii ianuarie în Palatul Dacia-România, de joi pînă duminică, abordează și explorează moda, arta plastică, muzica și poveștile de noapte ale Bucureștiului vechi.

TREI EXPOZIȚII MAJORE

Art Safari Stars Edition, cum este intitulată, cuprinde, la primul și al doilea etaj ale palatului, expozițiile ”Bags: Inside Out”, adusă de la Victora & Albert Museum London, ”Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, dedicată corului Madrigal care a împlinit șase decenii de existență, și ”De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”.

GENȚILE, ACCESORII INDISPENSABILE

A doua colaborare a Art Safari cu Victoria & Albert din Londra, după expoziția cu lucrări de John Constable din urmă cu un an, ”Bags: Inside Out” prezintă genți valoroase care au scris istorie – de la celebra ”Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker în ”Sex and The City” la ”Kelly” Hermès, purtată de Grace Kelly, de la accesorii din 1740 la genți cu mesaj și artistice. Lucia Savi este curatoarea, iar designul expoziției a fost creat de Diana Nicolaie.

MADRIGAL, ISTORIE MULTISENZORIALĂ

Corul Madrigal prezintă un show complet al muzicii, cu experiențe interactive și multisenzoriale pentru toată familia, inclusiv pentru femei însărcinate și bebeluși.

”Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, curatoriată de Emil Pantelimon, ccu o scenografie de Vladimir Turturică, prezintă istoria Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în 16 spații, prin 60 de costume, inclussiv create de Doina Levintza, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros.

Experiențele interactive, care au la bază VR și alte tehnologii noi, îi conectează pe vizitatori cu sunetele. De exemplu, vizualizarea propriei voci și spectacole olfactive.

AVATARURILE ORAȘULUI NOCTURN

Viața de noapte a Bucureștiului de altădată, din perioada Belle Époque până la final de comunism, se află în lumina reflectoarelor în ”De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curatoriată de Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București.

Sunt expuse documente, artfecate, lucrări de artă și obiecte rare din colecția MMB, precum și de la Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” și Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” – de la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte.

EXPOZIȚII VIITOARE ÎN ART SAFARI STARS EDITION

Începând cu 27 octombrie, la primul etaj al Palatului dacia-România vor fi vernisate alte două expoziții. Este vorba despre ”Culorile Maramureșului”, prin lucrări de Traian Bilțiu Dăncuș, și de o expoziție dedicate pictoriței germane expresioniste Paula Modersohn-Becker.

Photo CreditLike5

Articole similare