”Alice în Țara Minunilor”, expoziție multimedia itinerantă realizată de compania poloneză Wonderful Lighting, va fi amenajată în Grădina Botanică din București în perioada 3 noiembrie – 3 martie.
GRĂDINI DE LUMINI
”Alice în Țara Minunilor” face parte din proiectul ”Grădini de lumini/ Gardens of Light” – expoziții tematice organizate în aer liber, centrate pe povești spuse cu ajutorul luminii și muzicii.
Pentru copii, va fi un prilej de a-și întâlni personajele de basm preferate, iar pentru adulți, o întoarcere nostalgică în trecut și un moment de odihnă din rutina zilnică.
CÂND POATE FI VIZITATĂ
Expoziția va fi deschisă, timp de patru luni, începând cu orele după-amiezii, inclusiv în weekend și de sărbători. Vizitatorii văd scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, spectacole de lumini și multimedia unice. Vor putea admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se vor întâlni cu personaje din lumea magică ”Țara Minunilor”. Cel mai lung tunel luminat din Europa – cu 200 de metri lungime și 320.000 de leduri – va fi amenajat în expoziție.
GRĂDINA, ÎNTR-UN CONTEXT APARTE
„Am acceptat cu entuziasm propunerea și suntem încântați că au ales Gradina Botanică a Universității din București pentru acest proiect. Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context și de a vedea cum lumina poate transforma și sublinia frumusețea naturii”, a transmis prof. univ. dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice ”Dimitrie Brândză” a Universității din București.
BILETE ȘI ABONAMENTE
Biletele de acces, cu prețuri pornind de la 50 de lei, pot fi cumpărate de pe site-ul Garden of Lights si din rețeaua iabilet.ro. Pe lângă biletele cu o singură intrare există și varianta de abonament de sezon, valabil pentru toate cele patru luni ale expoziției.
GRĂDINA BOTANICĂ ”DIMITRIE BRANDZA”
Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză” a Universității din București, înființată în 1860, este un mediu al interacţiunii active și un spaţiu de cunoaștere și cercetare de profil. Are o suprafață de peste 18 hectare și adăpostește mai mult de 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice, numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic.
Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de botanistul Dimitrie Brândză. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale. Serele Grădinii Botanice sunt o zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic.