Features5 show-uri memorabile la Super Bowl Halftime

5 show-uri memorabile la Super Bowl Halftime

Usher, câștigător a 8 premii Grammy, va cânta la Super Bowl Halftime Show, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, pe 11 februarie 2024 în Las Vegas (Allegiant Stadium)

Super Bowl este unul dintre cele mai mari și de anvergură evenimente sportive ale anului. Fani ai fotbalului american sunt cu ochii pe finală, însă milioane de oameni așteaptă cu nerăbdare spectacolul de la pauză. Show-ul, a cărui durată variază între 12 și 15 minute aduce, anual, în fața publicului un artist consacrat, iar pregătirile logistice au dimensiuni fabuloase, având în vedere locul de desfășurare. Pentru majoritatea telespectatorilor pare un concert întrerupt de un meci de fotbal. 

Timp de zeci de ani, pauza meciului NFL (National Football League) era marcată de marșuri universitare sau momente muzicale banale. Însă în 1993 totul s-a schimbat. Concertul lui Michael Jackson a transformat spectacolul într-o emisiune televizată care trebuia urmărită neapărat. Evenimentul a înregistrat o creștere a audienței impresionantă începând din 2010. Topul celor mai urmărite 5 concerte o include pe Rihanna (2023), cu 118,7 milioane de telespectatori, urmată de Katy Perry (2015), Lady Gaga (2017), Coldplay (2016) și Bruno Mars (2014).
Like5 a pregătit o selecție a 5 show-uri memorabile la Super Bowl Halftime:

MICHAEL JACKSON (1993)

Concertul lui Michael Jackson a revoluționat întregul fenomen Super Bowl Halftime Show. O după-amiază nebună în California (pe Rose Bowl) când prezența Regelui Pop a atras mai mulți spectatori decât meciul în sine. Stângăciile transmisiunii live au fost comentate îndelung (aclamațiile publicului acopereau muzica), însă, chiar și așa, concertul a intrat în istorie: emoționantul “Heal the World” interpretat alături de 3500 de copii și adolescenți, cu un glob imens crescând în mijlocul scenei, “We Are the World”, “Billie Jean” sau celebrul moonwalking. 

U2 (2002)

Probabil unul dintre cele mai emoționante concerte, la doar câteva luni de la atacul din 11 septembrie 2001. Pe o scenă în formă de inimă, U2 a oferit publicului un spectacol puternic care a debutat cu “Beautiful Day”, iar pe ritmurile “Where the Streets Have No Name”, pe o videoproiecție în fundal erau prezentate numele tuturor victimelor atentantului. Bono, cunoscut pentru mesajele sale pacifiste, a încheiat concertul deschizându-și jacheta pentru a dezvălui căptușeala acesteia cu imprimeul steagului american. 

PRINCE (2007)

Primul an din istoria Super Bowl când a plouat. O ploaie teribilă care a îngrozit și panicat organizatorii. Prince folosea 4 chitare electrice, podeaua scenei era sensibilă și alunecoasă, cu atât mai mult în condițiile date, iar dansatoarele aveau tocuri de 20 cm. Însă show-ul s-a dovedit de-a dreptul electric și magic încât reacțiile tuturor au fost: “Can you make it rain harder?”. Prince nu și-a promovat melodiile sau albumele sale, ci a prezentat coveruri celebre. Show-ul incendiar, cu artificii și joc de lumini, a debutat pe ritmurile Queen “We Will Rock You”, a cântat “All Along the Watchoever” (Bob Dylan), “Best of You” (Foo Fighters), “Proud Mary” (Tina Turner).

Specialiștii sunt de părere că spectacolul lui Prince a inspirat în acest mod următoarele concerte combo de la Super Bowl, precum Coldplay, Beyonce și Bruno Mars sau Katy Perry, Lenny Kravitz și Missy Elliott. Finalul cu “Purple Rain” a fost epic, cu un solo de chitară memorabil. Un lucru e cert: în 2007, pe scena Halftime Show, a fost vorba despre muzică, nu despre grandoarea show-ului.  

BEYONCÉ & DESTINY’S CHILD (2013)

În 2013 avea loc una dintre producțiile extravagante de la Super Bowl Halftime Show. Alături de Kelly Rowland și Michelle Williams, Beyoncé a adus pe scenă mult așteptata reunire a trupei Destiny’s Child. Îmbrăcate în negru, cu o estetică elegantă, scena a fost învăluită în dans și energie tipică lui Queen Bey. În mod surprinzător, nicio schimbare de costume, însă producția a fost atât de extravagantă încât jumătate din luminile de la Superdome s-au stins, generând o pană de curent de 33 de minute și 55 de secunde la scurt timp după aceea. Dincolo de piesele interpretate (“Single Ladies”, “Crazy in Love”, “Baby Boy”, “Halo”), mesajul artistei a fost suficient de puternic: pe scenă au fost doar femei. 

KATY PERRY (2015)

Câte costume poate purta Katy Perry în 12 minute? 4! Dar spectaculozitatea concertului nu a constat în ținute, ci în acrobațiile impresionante, schimbările scenei (foarte pop-art în culori stridente) și leul auriu uriaș, complet mecanizat. Focurile de artificii, luminile reflectoarelor, trecerea de la obscuritate la o iluminare completă a stadionului au fost completate de invitați: Lenny Kravitz și Missy Elliott care au antrenat show-ul artistei. 

Citește și “Usher, protagonistul show-ului Super Bowl 2024”

Photo Creditnfl.com

Articole similare