FeaturesIndustria Beyonce

Industria Beyonce

Anumite concerte pur și simplu trebuie trăite live ca să cuprinzi cu adevărat un fenomen, un vibe, să înțelegi ce înseamnă un artist, ce mecanisme de marketing și promovare sunt în spate.

Să le vezi în fața ochilor, nu doar prin internet scrolling. Să aștepți cu nerăbdare, să stai la rând ore în șir, să vezi oamenii din jur, șă îți pierzi nervii și răbdarea în tot acest timp, daaar să dispară tot disconfortul de îndată ce accesul e deschis și ajungi aproape de scenă. Momentul e priceless! Regula noastră de bază în materie de concerte e să fim pe gazon, cât mai aproape, Diamond Circle sau nu, dar musai gazon. Pentru a ne bucura din plin de întreaga nebunie. Ladies & gents, am fost la Beyonce și am fost fascinați! 

DRUMUL SPRE STADION

De îndată ce am ajuns la stația de metrou Seven Sisters știam clar care este drumul spre Stadionul Tottenham Hotspur. Nu mai aveam nevoie de Maps. Cartierul sărbătorea venirea Reginei Bey! De la cei care se îndreptau în pași goi și repezi, la cut-out-uri în fața teraselor până la magazine pline de accesorii pentru a te prezenta cum se cuvine la concert. Era deja cel de-a 4-lea concert Beyonce din seria de 5 programate în Londra. O săptămână de reală sărbătoare pentru acea zonă a metropolei. 

Industria Beyonce

BEYONCE’S PEOPLE

Frumoși, posh și strălucitori, cu machiaje spectaculoase. O paradă de argintiu, pălării, evantaie, body positivity cum rar vezi pe stradă, gender fluidity, râsete și emoții. Era o plăcere și o bucurie să îi privești. Unii așteptaseră acest moment de ani de zile, alții erau la al 5-lea concert al divei. Brazilieni, italieni, americani, toți aranjați regulamentar la rând. Pentru câteva minute bune am avut teama că vom fi striviți de îndată ce vor deschide porțile stadionului. Dar nu. Managementul accesului a fost impecabil: cu oameni din 2 în 2 metri care te obligau să ai un ritm normal de mers, să nu alergi, să nu împingi, să nu se creeze panică sau ambuscade. 

BEYONCE’S TEAM

Echipa Beyonce nu înseamnă doar dansatorii de o energie debordantă care fac show timp de 2 ore. Sunt și oamenii din spatele scenei, cameramani, tehnicieni, fotografi, echipă de making of sau cei care urmăresc orice element suspect din public și vin cu paza pentru a elimina orice poate perturba evenimentul. O armată, la propriu! Ultimele verificări ale props-urilor din timpul show-ului spectaculos pe care îl văzusem în zeci de filmulețe pe YouTube din toate zonele posibile. Dar adevărata dimensiune a fost simțită în fiecare por abia atunci boxele radiau direct în piept, iar publicul țipa înnebunit la apariția divei. Momentele dansatorilor contribuie considerabil la întreaga energie creată în timpul show-ului: 23 la număr printre care și Blu Ivy. 

THE DIVA

Beyonce te vrăjește efectiv din momentul în care își face apariția: “Welcome to the Renaissance, honeys!”. De la machiajul impecabil, părul coafat care flutură în toate direcțiile și face parte din tot stage-ing-ul până la parada celor mai impresionante rochii și costume. Interacționează extrem de puțin cu publicul și ține ritmul dansului. Își etalează vocea în toată splendoarea. It’s a fact: e Regina și întregul show (de la mesajele care apar circular pe tribunele stadionului până la atitudinea ei) este o declarație evidentă a faptului că e conștientă de acest lucru. Fie că o accepți sau nu, un lucru e cert: nu îi poți nega valoarea! Inspiră forță și încredere în cel mai curajos și electrizant mod cu putință!

Industria Beyonce
Industria Beyonce

THE AFTERPARTY 

Atunci când magia se termină, o sumedenie de confetti argintii curg peste Tottenham Hotspur, miile de oameni ies, dar petrecerea continuă în cartier. Fiecare terasă te îmbie cu muzică și dans. Beyonce sună în boxe. Fenomenul e în stradă și e extrem de real. Dar nu doar în cartierul stadionului. Dincolo de zona de merchandise organizată în magazinul oficial al stadionului, un imens pop-up store Flannels X e pe Oxford Street, iar coada considerabilă întinsă pe 2 km pentru acces îți confirmă faptul că she’s one of one, she’s number one, she’s the only one

Photo CreditLike5 Team

Articole similare