Entertainment“Michael”, filmul biografic despre regele muzicii pop

“Michael”, filmul biografic despre regele muzicii pop

Filmările producției biografice despre legendarul Michael Jackson au debutat pe 22 ianuarie. “Michael” va avea premiera pe 18 aprilie 2025.

Michael” va prezenta viața și cariera artistului printr-un portret captivant și onest al genialului, dar complicatului Michael Jackson devenit Regele muzicii pop. Lungmetrajul se anunță o experiență cinematografică epică la o simplă numire a echipei: regizat de Antoine Fuqua (“Training Day”, “The Magnificent Seven”, “The Equalizer”), scris de John Logan (autorul scenariilor “Gladiator”, “The Aviator”, “Hugo”, “Skyfall”, “Spectre”), produs de Graham King (“Bohemian Rapsody”). Este primul film biografic despre Michael Jackson, personalitate marcantă a secolului al XX-lea, cu un impact cultural imens ce continuă să influențeze muzica și artiștii contemporani. 

PORTRETUL LUI MICHAEL JACKSON

Producția va urmări triumful și tragediile starului, latura profund umană și deopotrivă luptele personale purtate de-a lungul carierei sale. Realizatorii promit o privire din interior asupra unuia dintre cei mai influenți și inovatori artiști ai lumii, al cărui geniu creator s-a dovedit incontestabil. În ciuda faptului că “Michael” își propune să acopere toate aspectele vieții legendarului muzician, până în prezent nu se știe dacă și controversele legate de acuzațiile de abuz sexual (analizate pe larg în documentarul “Leaving Neverland”) vor fi incluse în filmul biografic. 

JAAFAR JACKSON ÎN ROLUL PRINCIPAL 

În urma unui casting realizat la nivel mondial, decizia regizorului și producătorilor a fost unanimă: Jaafar Jackson, nepotul lui Michael Jackson, fiul fratelui său Jermaine Jackson, a primit rolul principal. “Este incredibil de emoționant să îl vedem pe Jaafar dându-i viață lui Michael” a declarat Antoine Fuqua. Producătorul Graham King a fost uimit de modul în care Jaafar Jackson personifică organic spiritul și personalitatea lui Michael: “A fost clar că este singura persoană care poate prelua acest rol”.

Pe de altă parte, provocarea echipei a fost găsirea acelui actor care să întruchipeze talentul fraged al lui Michael Jackson. Carisma, vocea și abilitățile de dans ale lui Juliano Krue Valdi i-a convins pe toți.  

REGIZORUL DESPRE FILMUL MICHAEL” 

Antoine Fuqua are un istoric în regizarea videoclipurilor muzicale, a colaborat cu Prince, Stevie Wonder, Toni Braxton, Usher. A fost premiat pentru producția “Gangsta’s Paradise” (Coolio). Afinitatea pentru muzică a fost transpusă cu ușurință în cinema și a fost un element esențial al carierei sale. Antoine Fuqua este un mare fan al geniului muzical Michael Jackson: “Urmărindu-i muzica, am fost influențat să regizez videoclipuri: a fost primul artist de culoare care a rulat în heavy rotation pe MTV. Muzica sa și acele imagini fac parte din viziunea mea asupra lumii, iar șansa de a-i spune povestea pe ecran alături de muzica sa a fost irezistibilă.”

REACȚIA FAMILIEI JACKSON DESPRE FILM

Fără îndoială că un astfel de film biografic despre una dintre cele mai mari personalități ale secolului nu putea fi realizat fără binecuvântarea familiei și a moștenitorilor. Astfel, co-executorii succesiunii lui Michael Jackson, John Branca si John McClain sunt creditați drept producători. Însăși mama artistului, Katherine Jackson, s-a declarat încântată față de “întruchiparea” fiului său de către Jaafar: “este minunat să îl vedem că duce mai departe moștenirea Jackson.” 

5 FILME CU MICHAEL JACKSON

Videoclipurile lui Michael Jackson erau spectaculoase la momentul lansării și puteau trece lejer drept scurtmetraje: “Thriller” (1983) cel care dă și titlul celebrului album intrat în istorie drept cel mai bine vândut, este povestea unei seri la film care se transformă într-un coșmar atunci când Michael și partenera sunt atacați de zombi. În aceeași notă este și “Moonwalker” (1988), filmul antologic realizat și interpretat de artist în perioada sa de glorie, producție care combină o serie de videoclipuri de pe albumul său de succes “Bad”. 

Însă cariera lui Michael Jackson a inclus și roluri în producții cinematografice cel puțin bizare, de o calitate îndoielnică: “The Wiz” (1978) în regia lui Sidney Lumet – în rolul sperietorii de ciori în adaptarea “Vrăjitorului din Oz” varianta afro-americană, “Captain Eo” (1986), scurtmetrajul semnat de Francis Ford Coppola, în care Căpitanul Eo și echipajul său spațial au misiunea de a salva lumea de regina cea rea prin cântec și dans. În 1996, Michael Jackson era distribuit în mediu-metrajul lui Stan Winston, “Ghosts”, în 2002 avea o apariție cameo în “Men in Black II”, iar în 2004 apărea în “Miss Cast Away”, o parodie ce combina “Cast Away” cu “Miss Congeniality”, “Planet of the Apes” și multe altele. 

Citește și “Thriller 40”, documentarul emblematicului album Michael Jackson, lansat în decembrie

Articole similare