Give me 55 recomandări de la Mădălina Craiu

5 recomandări de la Mădălina Craiu

Energică și extrem de determinată, cu atitudine și mult nerv în aparițiile sale, Mădălina Craiu s-a remarcat în producții de cinema (“Poarta albă”, “Luca”, “Mo”), dar mai ales în cele de televiziune, producții originale HBO (“Umbre”, Ruxx”) și ProTV (“Clanul”).

A avut șansa de a colabora pe plan internațional în serialul turcesc “The Turkish Detective”, producție disponibilă pe canalul Paramount. Experiența artistică a Mădălinei e completată de o serie de scurtmetraje (“Blu”, “A Quiet Place”, “Remote”), dar și de producții de teatru independent (“Paravan”, Două telefoane”, “All New People” sau “Steaua fără nume”). Din 16 ianuarie, o poți urmări în comedia “Klaus și Barroso”. Până atunci, Mădălina a pregătit o listă de recomandări special pentru Like5.ro, din pofta ei de viață și voie bună:

DRAGOSTE ÎN VREMEA HOLEREI

Ultima carte pe care am citit-o și țin minte că abia așteptam să mă trezesc ca să o continui e “Dragoste în vremea holerei” a lui Gabriel Garcia Marquez. M-a mirat să aflu că e scrisă în anii ‘80, eu aveam sentimentul că citesc un clasic din altă epocă. Mi-e greu să explic de ce e atât de special, e un limbaj cu totul nou și foarte specific. Realismul magic are un farmec super naiv și cald și candid, dar în același timp foarte rafinat.

Nu știu să explic foarte bine, dar vă foarte recomand să o citiți, e un fel de poveste pentru oameni mari. L-am descoperit târziu pe Marquez și acum încă îl citesc. Am în bagaj “Douăsprezece povestiri călătoare”, e foarte bună de drum, în avion sau în tren, îmi și place să citesc când sunt în mișcare. 

THERAPY IN A NUTSHELL

Eu mai am probleme cu stresul și cu anxietatea aferentă lui, așa că o să recomand un instrument care pe mine m-a ajutat foarte tare. E un podcast pe Spotify care se numește “Therapy in a nutshell”, care are episoade special concepute pentru atacuri de panică, spre exemplu. Dacă vă confruntați cu un episod de anxietate sau stres acut, sunt episoade care te liniștesc în aproximativ 10 minute și funcționează. E o unealtă bună în caz de nevoie. 
Multe din episoadele lor sunt foarte aplicate și te învață modalități de a te regla singur și a-ți ajuta corpul și psihicul să fie mai rezistente la factori stresanți.

DREAM SCENARIO

La filme o să recomand să mergeți la cinema la filmele care sunt distribuite de Bad Unicorn. Sunt o firmă de distribuție care aduce filme de artă în România și au o selecție foarte bună în fiecare an. Îi puteți găsi pe Instagram, căutați badunicornstuff și vedeți acolo ce filme rulează în perioada asta, toate sunt foarte frumoase. Dintre cele mai speciale, puteți încerca “The Boy and the Heron” al lui Hayao Miyazaki (cel mai premiat regizor de animație de la Oscaruri) sau “Dream scenario” o comedie nebunească în care toate personajele îl visează noapte de noapte pe cel jucat de Nicholas Cage.

RECOMPOSED – VIVALDI THE FOUR SEASONS, SPRING

Muzică ascult de toate felurile, dar în ultima vreme parcă ascult mai mult compozitori contemporani și de muzică de film. Am o piesă pe care o ascult de vreo doi ani de fiecare dată când vreau să mă binedispun, se numește “Recomposed – Vivaldi The Four Seasons, Spring” a lui Max Richter. E pentru când vreau să am poftă de viață.

SALVADOR DALI

Sunt muzee bune în București și de curând au început să aducă și colecții temporare spectaculoase. La Arcub e acum o expoziție dedicată lui Salvador Dali cu peste o sută de lucrări de-ale lui. Încă nu am ajuns, dar aș vrea să merg și la MINA (Muzeul Imersiv al Noilor Arte) unde au expoziții imersive cu proiecții. Sunt ore diferite pentru adulți și pentru copii. Pentru adulți, există o expoziție cu lucrări de Gustav Klimt, am auzit că e foarte specială.

Citește și “5 recomandări de la Vlad Brumaru”

Photo CreditVlad Cioplea

Articole similare