Give me 55 recomandări de la Vlad Brumaru

5 recomandări de la Vlad Brumaru

Cu o imagine de personaj negativ prin prisma rolurilor interpretate, Vlad Brumaru are o carismă care cu siguranță îl va propulsa din ce în ce mai mult în viitoarele producții teatrale și cinematografice.

La doar 27 de ani, Vlad are un portofoliu impresionant și cu siguranță acesta e doar începutul! Pe scena teatrului a avut șansa de a lucra cu Alexandru Darie, Doru Ana și Gelu Colceag.

A debutat în serialul de televiziune produs de HBO “Hackerville”, iar începutul anului a fost unul în forță prin colaborarea cu BRomania pentru “Haita în acțiune”. Din 16 ianuarie nu trebuie să îl ratezi în “Klaus și Barroso”. Din recomandările lui Vlad Brumaru pentru Like5.ro nu lipsesc filme de referință din istoria cinema-ului, muzica rap, podcasturile, dar mai ales oamenii care îl inspiră continuu și la care revine negreșit:

BLOCKS

În ultima vreme, principala modalitate de a consuma informație a devenit formatul de podcast. Probabil pentru că o pot consuma pasiv și pot face și alte lucruri în paralel. Mi se pare o alternativă foarte bună pentru vremurile agitate pe care le trăim. Las mai departe podcasturile pe care le-am ascultat cel mai mult în 2023. “Blocks” – al lui Neal Brennan (recomand și special-urile lui, foarte bune, le găsiți pe Netflix), “Modern Wisdom”, “Huberman Lab Podcast”, “Lex Fridman Podcast”, “Flagrant 2”, “Brillian Idiots”, “The Midnight Miracle”al lui Dave Chappelle, clasicul “The Joe Rogan Experience”.

ANATOMY OF A FALL

Din diferite considerente, a fost un an în care nu am văzut atât de multe filme cum obișnuiam, dar încerc să recuperez la anul. Am avut totuși noroc sa văd câteva filme bune. “Anatomy of a Fall” (regia Justine Triet), “Marilena de la P7” (regia Cristian Nemescu), “The Worst Person in the World” (regia Joachim Trier), “After Lucia” (regia Michel Franco), “Spiderman Across the Spider-Verse” (regia Joaquim Dos Santos), Justin K. Thompson, Kemp Powers, “Gommorah” (regia Matteo Garrone), “Suspiria” (regia Luca Guadagnino), “The Banshees of Inisherin” (regia Martin McDonagh), “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (regia Carla Maria Teaha). 

SUCCESSION

“Succession”. Punct. Probabil cel mai bun serial pe care l-am văzut până acum. Sau, cel puțin, preferatul meu. Cred că ar trebui predat în școlile de actorie. De foarte mult timp nu am mai văzut ceva care să îmi placă atât de mult. Mi-a produs și niște declicuri pe actorie. Aș putea să scriu foarte multe despre acest serial, dar mă abțin din a transforma în totalitate acest articol într-un omagiu unilateral. Excelent, jos pălăria, să vedeți “Succession”.


NCTK

Nici la capitolul muzică nu am excelat în 2023 a fost un an în care am apelat, în mare parte la albumele pe care le știam deja și care îmi ofereau confort, ceea ce nu cred că e neapărat rău. Perioade și perioade. Avem așa “Mr. Morale and The Big Steppers”– Kendrick Lamar, “Flower Boy“– Tyler The Creator, “Take Care” și “Nothing Was the Same” – Drake, “Forrest Hills Drive” și “The Off-Season” – J Cole (“Love Yourz” pe repeat mult), “Guess Who” – Probe Audio și NCTK. Mult NCTK. 

STAND UP

Am văzut și revăzut anul acesta foarte mult stand-up. Mi-am adus aminte cât de importantă pentru mine e această formă de exprimare și cât de importanți sunt oamenii care o fac. Și, dacă stau să mă gândesc, acest lucru e valabil pentru toate categoriile și toți artiștii pe care i-am menționat mai sus. Cât de importantă e arta, de fapt, în toate formele ei, și cât de mult de poate ajuta atunci când ai nevoie.

Arunc un, foarte probabil neauzit, mulțumesc oamenilor și proiectelor menționate și las mai jos niște special-uri pe care le-am văzut, re-văzut și re-vedea. Dave Chappelle – oricare, oricând, Patrice O Neal – oricare, oricând, Louis C.K. – idem, Bill Burr – idem , Richard Pryor – “Live in Concert”, Ricky Gervais – abia astept “Armageddon”, Andrew Schulz – “Infamous”, Daniel Sloss – “Dark, Jigsaw”, John Mulaney – “Baby J”, Neal Brennan – “Blocks”, “3 Mics”, Anthony Jesselnick – “Thoughts and Prayers”, Dave Attell și Jeff Ross “Fire in the Maternity Ward Bumping Mics” și mulți, mulți și multe, multe altele că altfel nu mă mai opresc din scris.

Citește și “5 recomandări de la Victoria Răileanu”

Photo CreditVlad Cioplea

Articole similare