Give me 55 recomandări de la Victoria Răileanu

5 recomandări de la Victoria Răileanu

Veselia și energia aceea bună se citesc pe chipul Victoriei Răileanu.

Fire extrem de curioasă și dornică să învețe lucruri noi, Victoria nu s-a limitat doar la actorie. Și-a descoperit pasiunea pentru dezvoltarea personală, pentru designul de interior, iubește improvizația și predă actorie pentru adolescenți. E într-o perpetuă analiză a propriilor resurse care o ajută să se reinventeze. 

A debutat în teatru la doar 15 ani și, de-a lungul timpului, a avut șansa unor întâlniri profesionale pe care le consideră esențiale (cu Adrian Pintea, Adrian Titieni sau Jesus del Cerro). A făcut parte din distribuția serialului “Vlad”, iar în cinema a continuat aventura din piesa de teatru “Taximetriști” în filmul cu același nume semnat de Bogdan Theodor Olteanu. Colaborarea cu Olteanu merge mai departe din 16 ianuarie 2024 când Victoria Răileanu revine pe marile ecrane în comedia “Klaus și Barroso”. Sursele ei de inspirație și micile bucurii se regăsesc în lista recomandărilor pentru Like5.ro: 

BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII

Două cărți minunate pe care le-am citit anul ăsta: “Biblioteca de la Miezul Nopții” de Matt Haig (absolut superbă) și “Toată lumina pe care nu o putem vedea” de Anthony Doerr. Cea din urmă este posibil cea mai frumoasă și complexă carte pe care am citit-o până acum. M-am înarmat și cu “Cetatea Cucului din Nori”, de același autor. Am înțeles că este chiar și mai emoționantă.

Vara trecută am citit memoir-ul lui Matthew Perry – “Friends, iubiri și marele lucru teribil”. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să îmi fac programul în așa fel încât să ajung acasă chiar și pentru o jumătate de oră ca să apuc să citesc cum am făcut în cazul acestui memoire funny și sfâșietor în același timp. Tot la capitolul ăsta l-aș băga și pe Matthew McConaughey cu “Undă Verde”.

Am citit cartea într-o vacanță în care nu mi-a venit să fac absolut nimic altceva. Iar la dezvoltare personală aș menționa “Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine” și “Vindecarea celor 5 răni” – ambele de Lisa Bourbeau, ambele revelatoare pentru mine. Ar mai fi “Manifest” de Roxie Nafousi și “Silva Mind Control Method” de Jose Silva și Phillip Miele. 

THE JOE ROGEN EXPERIENCE

Urmăresc podcastul “Fain și Simplu” al lui Mihai Morar. Are multe episoade foarte bune și foarte interesante. Îmi place “The Joe Rogen Experience” și găsesc foarte multe podcast-uri pe subiecte super interesante pe Mindvalley (o platformă online care adună multe cursuri de dezvoltare personală). Se găsesc podcast-urile lor și pe Spotify. 

RUBEN ÖSTLUND 

Am câțiva regizori pe care îi urmăresc cu sfințenie și o să încep cu Ruben Östlund ale cărui filme “The Triangle Of Sadness” și “Force Majeur” mi s-au părut adorabile în absurdul lor. Ador situațiile trase de coadă tocmai pentru că se pot regăsi atât de ușor în realitate. Caut acum să văd și “The Square”. Sunt foarte curioasă. Paolo Sorrentino este următorul.

Când am văzut “La Grande Bellezza” am spus că un film mai frumos nu voi mai vedea niciodată. Apoi am văzut și “The Hand Of God” care mi-a stârnit aproape aceleași sentimente. Tot primul rămâne preferatul meu. Dintre regizorii de la Hollywood vreau să îi menționez pe Christofer Nolan, cu filmele lui puzzle, și pe Quentin Tarantino, la care mă distrez absolut întotdeauna. Cred că orice iese din creierul lor este absolut minunat. 

BE STILL

Nu trece zi să nu ascult muzică. În mașină, în casă, în căști…Nu ascult doar un stil. Ascult destul de amestecat. Dacă-mi place, o adaug în playlist. Melodia mea de suflet rămâne “Be Still” by The Killers. Mi-am tatuat deja două versuri din piesă. Sunt sigură că mai urmează. Ascult Charlotte Cardin absolut oricând. Vara asta am descoperit o piesă care a picat foarte bine într-un anumit moment pe plajă.

Se numește “Unforgettable” by French Montana & Swae Lee. Anul ăsta i-am văzut pentru prima dată în concert pe Lupii lui Calancea. A fost o experiență absolut extraordinară. Oamenii fac religie pe scenă. Aș recomanda să o ascultați pe Yebba. Are o voce fantastică. Beyonce și Adele, bineînțeles. Ca orice femeie care se respectă 🙂 Fană Eminem din gimnaziu. Iar de sărbători ascult mereu Nat King Cole. 

MARGARITA CU CĂPȘUNI ȘI ATMOSFERA DE LA MAT

Mai rar cu ieșitul în oraș for fun în ultimii ani. Am descoperit plăcerea să primim musafiri pentru game nights sau pur și simplu stat la povești. Dar ca să fac și recomandări aș menționa Club Control, unde am avut niște nopți foarte mișto. Una memorabilă chiar recent. 

Cea mai bună cafea din oraș cred că o găsiți la Utopia Coffee Bar. Tacosurile, margarita cu căpșuni și atmosfera de la MAT. Toate trei, minunate. Orice din meniul celor de la Grano. Burgerii de la Burger Van. Dar nu de comandat. Mergeți la cel de pe strada George Vraca. Iar pentru ieșit cu familia, copii, căței recomand oricând atmosfera super mișto de la Sera Eden. 

Pentru going out of the city trebuie neapărat să zic de Amfiteatru Transilvania. E la o aruncătură de băț de București și este, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România.

Citește și “5 recomandări de la Alexandru Ion”

Photo CreditVlad Cioplea

Articole similare