Going out5 filme de văzut la cinema weekendul acesta

5 filme de văzut la cinema weekendul acesta

Cinci producții românești și străine au premiera weekendul acesta în cinematografele românești.

Este vorba despre filme fantasy și de aventuri, despre documentare și comedii.

JOCURILE FOAMEI: BALADA ȘERPILOR ȘI A PĂSĂRILOR CÂNTĂTOARE

”Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare / The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes” (2023) îl urmărește pe tânărul Coriolanus, care este ultima speranță pentru neamul său aflat în pericol, familia Snow, odinioară mândră, care a căzut în dizgrație într-un Capitoliu postbelic. Cu mijloacele de trai amenințate, familia Snow este desemnată mentorul lui Lucy Gray Baird, din săracul District 12. Dar, după ce farmecul lui Lucy Gray captivează oamenii din Panem, membrii familiei Snow văd o oportunitate de a-și schimba soarta. Astfel, începe o cursă contra cronometru pentru a supraviețui.
Distribuția filmului regizat de Francis Lawrence este alcătuită din Rachel Zegler, Tom Blyth, Viola Davis, Peter Dinklage și Hunter Schafer.

Filme - JOCURILE FOAMEI: BALADA ȘERPILOR ȘI A PĂSĂRILOR CÂNTĂTOARE

DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN

Documentarul ”De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), regizat de Carla-Maria Teaha, o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, Nora Iuga.
Lansat anul acesta la TIFF, prezentat la festivalurile Anonimul și Astra, filmul de debut al Carlei-Maria Teaha este un portret fascinant și duios făcut Norei Iuga. Poetă, romancieră și traducătoare, ea este, la vârsta de 92 de ani, un personaj unic pe scena culturală contemporană.
Filmul spune povestea scriitoarei ale cărei cărți au fost interzise de comuniști pentru “erotism morbid” și, în același timp, ne invită să descoperim natura acestui erotism și felul în care încă îi influențează Norei Iuga scrisul și perspectiva asupra vieții.

Filme - DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN

CONFORT NORDIC

”Confort nordic/ Northern Comfort” (2023) este o comedie neagră regizată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, cu Lydia Leonard, Thimothy Spall și Ella Rumpf în distribuție.
Un veteran al forțelor speciale, un dezvoltator imobiliar încordat, un influencer cu jumătate de milion de urmăritori și un instructor incompetent sunt aduși împreună la un curs de nivel înalt de gestionare a fricii de zbor. Provocarea finală a cursului este un zbor experiment de la Londra în Islanda, care se dovedește a fi o încercare îngrozitoare. Pierduți în Islanda, înghețați și îngroziți, ei trebuie să găsească o modalitate de a-și înfrunta temerile și de a colabora.

Filme - CONFORT NORDIC

WARBOY

Warboy” (2023), regizat de Marian Crișan, este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. El încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.
Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet și Dan Chiorean fac parte din distribuție.

Filme - WARBOY

SURORI VITREGE 

”Surori vitrege / Medias Hermanas” (2021) este o comedie regizată de Ani Alva Helfer, cu Gianella Neyra, Magdyel Ugaz, Miguel Davalos și Leonardo Torres în distribuție.
Victoria și Maria descoperă, la priveghiul tatălui lor, că sunt surori vitrege. După ce se separă de soțul care o înșeală și aflată în pragul unui colaps financiar, Victoria decide să vândă casa de pe plajă pe care tatăl i-a lăsat-o moștenire. Are nevoie de acordul surorii ei, Marita, care pune o condiție – să petreacă o vară, Crăciunul sau Anul Nou acolo cu sora vitregă și cu nepoții. Experiența este marcată de momente amuzante și emoționante.

Filme - SURORI VITREGE 

Articole similare