FeaturesMINA – Primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru...

MINA – Primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru new media art din Europa de Sud-Est

O călătorie imersivă a apei”, dar și instalații pentru copii și expoziții realizate de artiști emergenți.

MINA, cel mai nou spațiu de entertainment și cultură din București, propune, până la finalul lunii ianuarie 2024, două show-uri imersive a câte 30 de minute, unul dedicat austriacului Gustav Klimt și artei sale și celălalt, lumii mărilor și oceanelor, numit „Lumea Subacvatică.

CE ESTE MINA

Lansat recent, Museum of Immersive New Art – MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud-Est. Este suma intersecțiilor dintre artă, tehnologii emergente ca mediu de creație, experiențe interactive, educație și dezvoltare de noi competențe digitale.

SECȚIUNILE

Secțiunile principale sunt spațiul imersiv cu proiecții 360, MINA Kids, spațiu dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, o zonă dedicată expozițiilor temporare și evenimentelor – Laborator de inovație pentru artiști – și o zonă de lounge și cafeneaua MINA Cafe.

AVATARUL

Ghidul muzeului este un avatar cu inteligență artificială. „Eu sunt MINA, ghidul tău personal în cel mai mare centru de artă new media din sud-estul Europei”, sunt cuvintele cu care își începe experiența fiecare vizitator. MINA e special pregătit să ofere toate informațiile necesare celor interesați. Poate să interacționeze și în funcție de interesele fiecărui vizitator în parte, personalizându-i experiența. MINA a fost realizat de Mihai Cojocaru și rec.on.

UNDE SE AFLĂ

Clădirea care găzduiește MINA se află în Pipera, pe strada George Constantinescu 2-4. Recent renovată, în 1970 a devenit gazda primei fabrici de calculatoare românești, ICE Felix. MINA se extinde pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați.

CÂT COSTĂ O VIZITĂ

Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 12:00 și 23:00. Biletele costă 50 de lei și pot fi cumpărate de pe site-ul minamuseum.com sau direct de la fața locului. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au acces gratuit.

Photo CreditLike5 Team

Articole similare