Features5 premiere mondiale la Toronto 2024

5 premiere mondiale la Toronto 2024

Festivalul Internațional de Film de la Toronto 2024 are loc în perioada 5 - 15 septembrie.

Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF), platformă pentru candidații și câștigătorii premiilor Oscar, a anunțat primele filme care vor debuta în Marele Nord Alb la ediția de anul acesta, iar restul programului va fi comunicat la sfârșitul lunii iulie.

Like5 prezintă detalii despre cinci producții care cu siguranță se vor regăsi în sezonul premiilor.

NIGHTBITCH

”Nightbitch”, comedie horror regizată de Marielle Heller, adaptare a romanului lui Rachel Yoder, o are pe Amy Adams în rolul principal. Producția va fi lansată de Searchlight Pictures în decembrie și este clasificată drept un candidat important la premii.

Cu Scoot McNairy în rolul principal masculin, drama generează deja un buzz important privind prezența lui Adams în cursa pentru cea mai bună actriță din 2025. Searchlight a avut succes recent cu lansări la TIFF în această categorie, după ce “The Eyes of Tammy Faye” a avut premiera la Toronto în 2021, iar vedeta Jessica Chastain a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță șase luni mai târziu.

Searchlight a dat cinci dintre ultimele șapte câștigătoare ale premiului pentru cea mai bună actriță, inclusiv Emma Stone în “Poor Things”, în martie anul trecut.

În plus, festivalul a anunțat doi laureați ai premiilor TIFF Tribute Awards din acest an – Amy Adams va primi premiul TIFF Tribute Peformer Award, în timp ce legendarul cineast canadian David Cronenberg va fi onorat cu Premiul Norman Jewison pentru întreaga carieră. Este presupus și că cel mai recent film al lui Cronenberg, “The Shrouds”, va fi proiectat la TIFF.

THE WILD ROBOT

Lungmetraj al DreamWorks Animation, ”The Wild Robot”, regizat de Chris Sanders, va avea premiera în 27 septembrie.

În urma unui naufragiu, un robot inteligent numit Roz rămâne blocat pe o insulă nelocuită. Pentru a supraviețui în mediul dur, Roz se împrietenește cu animalele de pe insulă și îngrijește un pui de gâscă orfan.

Și-au împrumutat vocile actorii Lupita Nyong’o, Pedro Pascal, Catherine O’Hara și Bill Nighy.

THE LIFE OF CHUCK

”The Life of Chuck”, dramă fantasy regizată de Mike Flanigan, adaptare a nuvelei omonime a lui Stephen King, îi are în distribuție pe Tom Hiddleston, Chiwetel Ejiofor, Mark Hamill și Karen Gillan, printre alții.

O poveste plină de vitalitate ce prezintă trei capitole din viața unui om obișnuit pe nume Charles Krantz, acesta este primul film al lui Flanagan de la “Doctor Sleep” (2019) și de la miniseriile realizate pentru Netflix, inclusiv “Midnight Mass” și “The Fall of the House of Usher”.

Life of Chuck

ELTON JOHN: NEVER TOO LATE

Documentarul ”Elton John: Never Too Late” este produs de Disney+, regizat de R.J. Cutler și David Furnish, soțul artistului, și vorbește despre viața muzicianului britanic care tocmai a renunțat la turnee și, în ultimii ani, s-a remarcat și în postura de producător de film cu ”Rocketman”, lungmetraj fantasy premiat la Globurile de Aur și Oscar.

REZ BALL

“Rez Ball” este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului de televiziune și scenaristului Sydney Freeland (“Echo”, “Reservation Dogs”) și e bazat pe povestea reală a unei echipe feminine de baschet de liceu din Navajo Nation care concurează pentru titlul de campioană a statului New Mexico.

Din distribuție fac parte Julia Jones, Amber Midthunder și Jessica Matten.
LeBron James și Nancy Utley, fostă directoare a Searchlight Films, sunt producătorii filmului care va fi lansat pe Netflix anul acesta.

Articole similare