FeaturesEmma Stone în 5 roluri remarcabile

Emma Stone în 5 roluri remarcabile

Emma Stone, actriță și producătoare americană în vârstă de 35 de ani, premiată cu trofee Oscar, Globul de Aur și BAFTA, între altele, va fi recompensată iarna aceasta drept cea mai bună interpretă feminină la Palm Springs Film Fest.

Cu această ocazie, Like5 trece în revistă cinci roluri în care a fost remarcabilă și remarcată, înainte de ”Poor Things” (r. Yorgos Lanthimos), pe care ea l-a produs și al cărei protagonistă este, candidat sigur la marile trofee ale acestui sezon de premii în cinematografie.
Anterior anunțului de premiere a actriței Emma Stone, care a jucat în filme precum ”Cruella” (r. Craig Gillespie, 2021), ”Battle of the Sexes” (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, 2017) și ”Crazy, Stupid, Love.” (r. Glenn Ficarra, John Requa, 2011), Palm Springs Film Fest a anunțat că lungmetrajul ”Killers of the Flower Moon” al lui Martin Scorsese va primi Vanguard Award.

EASY A

În ”Easy A” (2010), Emma Stone joacă rolul unei adolescente studioase, plină de viață, însă trecută de vederea de colegii populari. Se preface ușuratică, pentru a-și ajuta un prieten gay, și dă naștere unor zvonuri pentru a-și îmbunătăți poziția socială și financiară.
În filmul regizat de Will Gluck, ea joacă alături de Amanda Bynes, Penn Badgley, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson și Stanley Tucci.

THE HELP

O scriitoare aspirantă în timpul mișcării pentru drepturile civile din anii ’60 decide să scrie o carte care să detalieze punctul de vedere al îngrijotoarelor afro-americane despre familiile albe pentru care lucrează și despre greutățile prin care trec zilnic.
Emma Stone interpretează rolul principal în filmul semnat de Tate Taylor și lansat în 2011, iar din distribuție fac parte Viola Davis, Allison Janney, Jessica Chastain și Octavia Spencer, aceasta din urmă fiind recompensată cu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

BIRDMAN OR (THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE)

Emma Stone este, în ”Birdman” (2014) al lui Alejandro G. Iñárritu, fiica unui actor care interpreta supereroi și care încearcă să-și relanseze cariera în declin scriind, regizând și jucând într-o producție pe Broadway.
În lungmetrajul premiat cu patru trofee Oscar (cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cea mai bună imagine), ea joacă alături de protagonistul Michael Keaton, de Edward Norton și Naomi Watts.

LA LA LAND

Rolul din ”La La Land” (2016), musical de Damien Chazelle, i-a adus Emmei Stone primul trofeu Oscar din carieră. Ea este o actriță care încearcă să își croiască drum în carieră și se îndrăgostește de un pianist, pe măsură ce își armonizează aspirațiile pentru viitor.
Ryan Gosling îi dă replica în filmul recompensat cu șase Oscaruri, între altele pentru regie, scenariu, imagine, muzică originală și cântec original (”City of Stars”).

THE FAVOURITE

Rolul din filmul lui Yorgos Lanthimos din 2018 i-a adus încă o nominalizare la premiile Academiei Americane de Film din totalul de zece obținute de producție.
Emma Stone este o slujnică, la începutul secolului al XVIII-lea în Anglia, care bulversează atmosfera de la curte după ce fragila regină Anne se atașează de ea. Aceasta din urmă este interpretată de Olivia Colman, iar din distribuție face parte Rachel Weisz, protejată a reginei care își vede statutul pus în pericol.

Articole similare