FeaturesFilmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023

Filmele care au înregistrat cele mai mari încasări în anul 2023 acoperă o gamă largă de genuri – de la comedii cu accente muzicale și dramatice la animații și filme științifico-fantastice.

Primele cinci producții din topul Box Office Mojo au generat, cumulat, mai mult de 5,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

BARBIE

”Barbie”, cel mai de succes film al anului, a generat încasări totale de 1,441 miliarde de dolari, din care 636,2 milioane de dolari reprezintă încasări la nivel nord-american.
Lungmetrajul live action regizat de Greta Gerwig, cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale, spune povestea păpușii Barbie care suferă o criză ce o determină să își pună la îndoială lumea și existența.
Filmul a fost lansat în cinematografe odată cu ”Oppenheimer” al lui Chistopher Nolan, pe 21 iulie, și a doborât recorduri încă din primul weekend. Acum el este disponibil pe HBO Max.

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023 - BARBIE

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

Lungmetrajul de animație ”The Super Mario Bros. Movie”, regizat de Matthew Fogel, s-a clasat pe locul al doilea, cu încasări de 1,361 miliarde de dolari, din care 574,9 milioane de dolari reprezintă încasări la nivel nord-american.
Un instalator pe nume Mario călătorește printr-un labirint subteran împreună cu fratele lui, Luigi, încercând să salveze o prințesă capturată.
Pentru personaje și-au împrumutat voci Chris Pratt, Anya Taylor-Joy și Charlie Day. Filmul e disponibil pe SkyShowtime.

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023 - THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

OPPENHEIMER

Oppenheimer”, de Christopher Nolan, este filmul biografic cu cele mai mari încasări din toate timpurile.
Lungmetrajul despre J Robert Oppenheimer, părintele bombei atomice, a depășit 952 milioane de dolari încasări la nivel mondial, cu 326 de milioane de dolari încasări la nivel nord-american. J. Robert Oppenheimer a fost directorul laboratorului Los Alamos din cadrul Proiectului Manhattan. Aceasta este povestea savantului american și a rolului său în dezvoltarea bombei atomice.
Cillian Murphy joacă rolul principal, iar din distribuție fac parte Rami Malek, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt și Matt Damon.

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023 - OPPENHEIMER

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

Guardians Of The Galaxy Vol. 3” se află pe locul al patrulea, cu încasări de 845,5 milioane de dolari la nivel mondial, din care 358,9 milioane de dolari au fost încasările la nivel nord-american.
Îndurerat de pierderea Gamorei, Peter Quill își reunește echipa pentru a apăra universul și pe unul dintre ei – misiune care ar putea însemna sfârșitul Gardienilor dacă nu are succes.
Din distribuția filmului regizat de James Gunn fac parte Chris Pratt, Chukwudi Iwuji și Bradley Cooper.

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023 - GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

FAST X

”Fast X”, regizat de Louis Leterrier și Justin Lin, a generat încasări totale de 704,8 milioane de dolari, din care 146,1 milioane la nivel nord-american.
Al unsprezecea film din franciza ”Fast and Furious” îi are în centru pe Dom Toretto și familia lui care sunt ținta fiului răzbunător al regelui drogurilor Hernan Reyes.
Vin Diesel conduce distribuția din care mai fac parte Michelle Rodriguez, Jason Momoa și Jason Statham.

Filmele cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2023 - FAST X

Articole similare