Entertainment”Oppenheimer”, filmul biografic cu cele mai mari încasări din toate timpurile

”Oppenheimer”, filmul biografic cu cele mai mari încasări din toate timpurile

”Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, a devansat ”Bohemian Rhapsody” și a devenit filmul biografic cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

APROAPE DE 1 MILIARD DE DOLARI

Filmul despre J Robert Oppenheimer, părintele bombei atomice, a depășit 912 milioane de dolari încasări în box-office-ul mondial de la premiera din 19 iulie 2023. ”Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer, Dexter Fletcher), axat pe Freddie Mercury și trupa Queen, premiat cu patru trofee Oscar, a încasat mai mult de 910 milioane de dolari în urma lansării sale, în octombrie 2018.

SINOPSIS

J. Robert Oppenheimer a fost directorul laboratorului Los Alamos din cadrul Proiectului Manhattan. Aceasta este povestea savantului american și a rolului său în dezvoltarea bombei atomice.

DISTRIBUȚIE

Rolul principal este jucat de Cillian Murphy, iar din distribuție fac parte Rami Malek (protagonistul ”Bohemian Rhapsody”), Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt și Matt Damon.

OPPENHEIMER VS. BARBIE

”Oppenheimer” a beneficiat, fără îndoială, de pe urma lansării simultane cu ”Barbie”, un succes și mai mare de box-office (se situează în prezent la 1,4 miliarde de dolari la nivel mondial), hashtagul #Barbenheimer folosit pe rețelele de socializare încurajând cinefilii să vizioneze ambele filme.

ALTE FILME BIOGRAFICE DE SUCCES

Înainte de ”Bohemian Rhapsody”, cel mai de succes film biografic a fost ”American Sniper” (2014), despre lunetistul de elită al armatei americane Chris Kyle – cu încasări de 547 de milioane de dolari. Alte exemple de succes ale genului includ drama ”Discursul regelui” (484 de milioane de dolari), musicalul ”The Greatest Showman” (435 de milioane de dolari) și filmul despre infracțiunile de pe piața bursieră ”The Wolf of Wall Street” (406 milioane de dolari).

Articole similare