Going outFilme de văzut la cinema weekendul acesta

Filme de văzut la cinema weekendul acesta

Cinci filme românești și străine sunt cuprinse în lista de recomandări Like5 pentru acest final de săptămână.

Este vorba despre lungmetraje premiate la importante festivaluri, despre producții în premieră, dar și prezentate în proiecții speciale.

FALLEN LEAVES

Lungmetrajul ”Frunze căzătoare/ Fallen Leaves/ Kuolleet lehdet”, scris și regizat de Aki Kaurismäki, recompensat cu Premiul Juriului de la Cannes, e prezentat în cinematografele românești începând cu 1 decembrie.

În centru se află Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, care se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul lor spre acest țel măreț este amenințat însă de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.

Din distribuție fac parte Alma Pöysti, Jussi Vatanen și Sakari Kuosmanen.

Filme - Frunze căzătoare/ Fallen Leaves/ Kuolleet lehdet

JOURNEY TO BETHLEHEM

”Călătoria către Bethlehem/ Journey to Bethlehem”, regizat de Adam Anders, cu Antonio Banderas în rolul lui Irod, intră în cinematografe tot pe 1 decembrie.
Această aventură muzicală pentru întreaga familie împletește melodii clasice de Crăciun cu umor, credință și cântece pop noi, într-o repovestire a celei mai cunoscute povești – a Mariei și a lui Iosif, a nașterii lui Iisus.

Filme de văzut la cinema weekendul acesta - JOURNEY TO BETHLEHEM

OMUL FĂRĂ LINIA VIEȚII

Omul fără linia vieții”, ecranizarea poveștii lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă, cu Armand Calotă, Rareș Andrici și Maia Morgenstern în distribuție, are premiera pe 1 decembrie.
În filmul regizat de Adrianei Vasilcov, tânărul Ionel Sporea devine vedetă în lumea sportului, doar că ajunge după gratii fiind învinuit de trădare de patrie, și primește o sentință dură: 12 ani de închisoare la Jilava. E eliberat abia după moartea lui Nicolae Ceaușescu și decide să emigreze în Canada. Astfel, invenția care urma să-l facă bogat și celebru l-a lipsit de identitate și succes.

Filme de văzut la cinema weekendul acesta - OMUL FĂRĂ LINIA VIEȚII

TITINA

Animația ”Titina”, o extraordinară aventură polară, are de asemenea premiera pe 1 decembrie. Lungmetrajul regizat de Kajsa Næss îl are în centru pe inginerul italian de dirijabile Umberto Nobile care se bucură de o viață liniștită alături de cățelușa lui, Titina, care l-a fermecat să o salveze de pe străzile Romei. Într-o zi, exploratorul norvegian Roald Amundsen îi cere să-i construiască un vehicul cu care să cucerească Polul Nord. Umberto acceptă, o ia cu el pe Titina, iar cei trei pornesc în expediție.

Filme de văzut la cinema weekendul acesta - TITINA

NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII

Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, semnat de Radu Jude, premiat la Locarno anul acesta și propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar 2024, poate fi vizionat pe 1 decembrie la Cinema Elvire Popesco din Capitală, de la ora 20:00.

Filme de văzut la cinema weekendul acesta - NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII

Este o poveste despre cinema și economie în două părți: suprasolicitată și prost plătită, Angela se plimbă cu mașina prin București pentru a filma castingul pentru un filmuleț despre “siguranța la locul de muncă” comandat de o companie multinațională. Când unul dintre cei intervievați dezvăluie responsabilitatea companiei în accidentul său, izbucnește un scandal.
Distribuția este alcătuită din Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrşan, Dorina Lazăr şi Laszlo Miske, Nina Hoss, Katia Pascariu, Şerban Pavlu, Nicodim Ungureanu, Ioana Iacob, Claudia Ieremia, Zita Moldovan, Rodica Negrea, Adina Cristescu şi Sofia Nicolaescu. Într-o apariţie specială – cineastul Uwe Boll.

Articole similare