Entertainment”Omul fără linia vieții”, cu Rareș Andrici și Maia Morgenstern, lansat în...

”Omul fără linia vieții”, cu Rareș Andrici și Maia Morgenstern, lansat în România

”Omul fără linia vieții”, ecranizarea poveștii lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă, cu Armand Calotă, Rareș Andrici și Maia Morgenstern în distribuție, va fi lansat în cinematografele românești și basarabene pe 30 noiembrie 2023.

DINCOLO DE IUBIRE ȘI URĂ

Lungmetrajul regizat de Adrianei Vasilcov este bazat pe volumul ”Dincolo de iubire și ură”, roman al lui Ionel Sporea, care este interpretat în film de actorii Armand Calotă și Rareș Andrici. Scenariul a fost adaptat de Vasilcov împreună cu Laura Grigore.

MAI MULT DE 200 DE ACTORI

Filmările, care s-au desfășurat în Republica Moldova, au început în iulie 2022 și s-au încheiat în februarie 2023. La realizarea producției au participat mai mult de 80 de actori cu replici și aproximativ 200 de actori ”de masa”.

SINOPSIS

Lungmetrajul relatează povestea lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă, iar din distribuție fac parte actorii Armand Calotă, Maia Morgenstern, Eugenia Șerban, Rareș Andrici și Carmen Tănase.

În film, tânărul Ionel Sporea devine vedetă în lumea sportului, doar că ajunge după gratii fiind învinuit de trădare de patrie, și primește o sentință dură: 12 ani de închisoare la Jilava. E eliberat abia după moartea lui Nicolae Ceaușescu și decide să emigreze în Canada. Astfel, invenția care urma să-l facă bogat și celebru l-a lipsit de identitate și succes.

CE SPUNE PROTAGONISTUL

„Viața mea a fost un film și de asta am avut curajul să scriu romanul și apoi să fac scenariul filmului, pentru că într-adevăr a fost o viață incredibilă. Povestea se leagă de la faptul că, în 1985, eu am devenit primul inventator din lume al robotului de antrenament la tenis de masă. Atunci, însă, în România era regimul comunist și totul aparținea statului”, spune Ionel Sporea.

CE SPUNE REGIZOAREA

“După doi ani de muncă, am început filmările. Voiam să mă asigur că am pe hârtie ceea ce simt și ce pot reda. Acum înțeleg de ce a trebuit să lupt. Acum văd și simt. Și așa cum eu am găsit ceea ce-mi place și am ales ceea ce-mi place… Așa și publicul meu, mă va găsi și mă va alege”, afirmă regizoarea Adriana Vasilcov.

”Omul fără linia vieții”, cu Rareș Andrici și Maia Morgenstern, lansat în România

Articole similare