Entertainment”Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, în cursa pentru Oscar

”Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, în cursa pentru Oscar

Radu Jude în cursa pentru Oscar

”Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, cel mai recent film semnat de Radu Jude, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar 2024. 

ALEGEREA PROPUNERII ROMÂNIEI LA OSCAR

Filmul lui Radu Jude a fost ales de comisia de selecție desemnată de Centrul Național al Cinematografiei, alcătuită din profesioniști din industrie: Alexander Nanau (regizor), Iulia Rugină (regizor), Irina Margareta Nistor (critic de film), Tudor Reu (producător), Adina Sădeanu (regizor).
Eligibilitatea propunerii constă în: prezentarea în cinematografele naționale timp de 7 zile consecutive în perioada 1 decembrie 2022 și 31 octombrie 2023. Distribuția pe teritoriul Statelor Unite ale Americiii constituie un plus în vederea selecției și a campaniei de promovare la nivel internațional. 

UNDE VA PUTEA FI VĂZUT

Celebrul distribuitor global, serviciu de streaming și compania de producție Mubi a achiziționat filmul semnat de Jude. Mubi a preluat toate drepturile pentru Statele Unite ale Americii, drepturi suplimentare pentru Canada, Germania, Olanda, India, Turcia și America Latină. Lungmetrajul a fost deja achiziționat de Warner Bros. Discovery pentru HBO, HBO Max și Cinemax în teritoriile din SEE, I Wonder Pictures (Italia), Filmin (Spania), Njutafilms pentru Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia, Films4You (Portugalia), HBO Europe (Europa Centrală și de Est), Aurora (Polonia), Scanorama Distribution (Lituania) și Cinobo (Grecia).

CARIERA FESTIVALIERĂ CONTINUĂ

Filmul produs de Adrian Sitaru și Ada Solomon a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, unde a fost premiat cu Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului, Mențiune din partea Juriului Ecumenic și Premiul I din partea Juriului Tinerilor. „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” va intra în cinematografele din România la finalul lunii octombrie, dar până atunci își continuă parcursul internațional fiind prezent atât în programele competiționale sau ca invitat special în cadrul celor mai importante festivaluri de film din lume, precum New York, Toronto, BFI London și Viennale.

OSCAR 2024

Lista scurtă pentru nominalizările la Oscar 2024 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe 21 decembrie 2023, iar selecția finală pe 23 ianuarie, anul viitor. Cea de-a 96-a gală a premiilor Academiei Americane de Film este programat să aibă loc pe 10 martie 2024, la Los Angeles.

JUDE LA OSCAR

Aferim!”, ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” sunt filmele semnate de Radu Jude care au întrat în cursa pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun lungmetraj internațional”, în 2016, 2019, respectiv 2022.

Photo Credit4 Proof Film

Articole similare