FeaturesBen Affleck și Matt Damon, în 5 colaborări

Ben Affleck și Matt Damon, în 5 colaborări

Cei doi actori și scenariști sunt prieteni din copilărie, iar colaborarea lor profesională a început în urmă cu aproximativ 30 de ani.

Ben Affleck și Matt Damon și-au anunțat următorul proiect. Echipa filmelor “Good Will Hunting” și “Air” va juca în “RIP”, un thriller Netflix al scenaristului și regizorului Joe Carnahan. Detaliile privind scenariul și data lansării nu au fost făcute publice încă, dar se știe că filmul va fi produs de Artists Equity – studio fondat de Affleck și Damon în 2022 – printre proiectele căruia se numără “Small Things Like These”, cu Cillian Murphy, o continuare a filmului “The Accountant” (2016), în care a jucat Affleck, și filmele “Unstoppable” și “Kiss of the Spider Woman”, cu Jennifer Lopez.
În urmă cu un an, ei au mai anunțat un parteneriat cu Netflix – pentru thrillerul polițist ”Animals”, în care Damon interpretează rolul principal, în timp ce Affleck are rolul de regizor. Acesta se află în faza de preproducție.

Like5 îi prezintă acum pe cei doi cineaști în cinci producții (scrise, jucate și produse).

GOOD WILL HUNTING (1997)

Ben Affleck și Matt Damon s-au remarcat cu lungmetrajul “Good Will Hunting”, care le-a adus amândurora Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Povestea îl are în centru pe Will Hunting, om de serviciu la universitatea MIT, are un dar pentru matematică, dar are nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a găsi o direcție în viață.

Scenariul lor a fost regizat de Gus Van Sant și jucat de amândoi, alături de Robin Williams (recompensat cu Oscar pentru rol secundar), Stellan Skarsgard, Minnie Driver și Casey Affleck.

PROJECT GREENLIGHT

Serialul reality al HBO a fost creat cu scopul de a aduce noi talente în industria cinematografică. Show-ul premiat cu Emmy s-a concentrat pe regizori debutanți, care au concurat pentru ca primele lor producții să fie preluate.

După o trei sezoane, lansate din 2001 până în 2005, Affleck și Damon au reluat reality show-ul pentru un al patrulea sezon în 2015.

JERSEY GIRL (2004)

Affleck a jucat alături de Jennifer Lopez, logodnica lui de atunci (și acum viitoare fostă soție), în ”Jersey Girl”, al doilea lor film împreună, după ”Gigli”. Matt Damon a avut un mic rol în film, ca director de relații publice care intervievează personajul lui Affleck pentru o slujbă.

Rămas văduv, el trebuie să aibă grijă de fiica sa precoce și să își refacă viața și cariera. Din distribuție fac parte Liv Tyler, Raquel Castro și Jason Biggs.

THE LAST DUEL (2021)

Deși cu recenzii ca îl dau ca mediocru, ”The Last Duel” este un film romantic care merită văzut. Drama istorică e regizată de Ridley Scott, iar din distribuție fac parte Jodie Comer și Adam Driver.

Ben Affleck și Matt Damon s-au reunit, pentru prima dată de la ”Good Will Hunting”, pentru a scrie și a juca în ”The Last Duel”, dar și pentru a produce piesa de epocă plină de acțiune plasată în Franța medievală. Pentru asta au colaborat cu scriitoarea Nicole Holofcener, nominalizată la Oscar pentru scenariul adaptat ”Can You Ever Forgive Me?”.

AIR (2023)

Ben Affleck a regizat filmul biografic ”Air” și a jucat alături de Matt Damon. Filmul spune povestea liniei de pantofi Nike Air Jordan și modul în care marca de încălțăminte a semnat cu Michael Jordan când acesta era doar un începător în NBA.

Damon joacă rolul directorului de marketing sportiv Sonny Vaccaro, în timp ce Affleck este Phil Knight, co-fondator Nike. Ei au împărțit ecranul cu Viola Davis, Marlon Wayans și Jason Bateman.

Articole similare