Features5 lucruri esențiale despre talentata familie Skarsgård 

5 lucruri esențiale despre talentata familie Skarsgård 

Un ghid esențial despre celebra familie Skarsgård: de la tatăl Stellan până la mezinii Ossian and Kolbjörn

Te intersectezi atât de des cu numele Skarsgård încât aproape pierzi șirul și detaliile esențiale. Dincolo de originile suedeze și filmografia impresionantă a fiecăruia în parte, unul mai carismatic decât celălalt, totul pornește de la Stellan Skarsgård. Șase dintre cei opt copii ai săi au călcat pe urmele carierei actoricești. E mai mult decât evident că talentul nu lipsește defel din familia Skarsgård și nu există o competiție profesională între ei. Sunt minunați împreună și spectaculoși individual! Dar e nevoie de o hartă a familiei Skarsgård pentru a înțelege parcursul ei. Like5.ro a adunat 5 detalii esențiale despre talentata familie Skarsgård.

STELLAN SKARSGÅRD

Născut în 1951, Stellan Skarsgård a debutat în show-ul televiziunii suedeze “Bombi Bitt”, emisiune care l-a transformat practic în idolul adolescentelor. Un început promițător al unei carierei care a crescut fulminant de-a lungul a cinci decenii și a atins culmile succesului.

De la colaborările cu Lars von Trier – “Breaking the Waves” (1996), “Dancer in the Dark” (2000), “Dogville” (2003), “Melancholia” (2011), “Nymphomaniac” (2013), până la blockbustere hollywoodiene: “Pirates of the Caribbean”, “Thor”, “Good Will Hunting”, “Mamma Mia!”, serialul ”Andor” și “Dune” (Part 1 & 2). Nominalizat la Premiile Emmy și recompensat cu un Glob de Aur pentru rolul din miniseria HBO “Chernobyl”, Stellan Skarsgård este unul dintre actorii care continuă să surprindă în roluri diverse. Se declară un “actor serios”, nicidecum o vedetă. 

CEI 4 FII SKARSGÅRD CONSACRAȚI

Alexander, Gustaf, Bill și Valter. Ei sunt cei patru fii Skarsgård cu care te-ai intersectat în producții celebre și poate nici nu te-ai hotărât care îți place mai mult. 
Alexander, cel mai mare fiu al lui Stellan Skarsgård, născut în 1976, a debutat la vârsta de 7 ani și, în adolescență, a primit inclusiv roluri principale. Însă la 19 ani a abandonat actoria și s-a înrolat în armata suedeză.

După terminarea stagiului, a dat curs unor audiții și a fost distribuit în “Zoolander”. Succesul său a fost confirmat, printre altele, de producțiile HBO “True Blood”, “Big Little Lies” (1 Premiu Emmy, 1 Golden Globe) și “Succession”. 
Gustaf Skarsgård (născut în 1980) e cunoscut pentru rolurile din serialele “Westworld”, “Cursed” și “Vikings”. Cea mai recentă apariție este în prestigiosul “Oppenheimer”. 

Bill Skarsgård (născut în 1990) s-a remarcat în serialul “Hemlock Grove” (producție Netflix), iar prezența în distribuția francizei “It” i-a oferit o expunere excelentă la Hollywood. “Deadpool 2”, “Eternals”, “Barbarian”, “John Wick: Chapter 4” sunt câteva dintre producțiile în care a fost distribuit, în vreme remake-urile “The Crow” (rol principal) și “Nosferatu” (contele Orlok) sunt încheiate și urmează a fi lansate. 
Valter Skarsgård (născut în 1995) a fost distribuit în filme precum “IRL”, “Lords of Chaos” și în serialele TV “Black Lane”, “Katla”, drama suedeză “Beck” și “Börje” (în rolul principal al legendarului jucător NHL Börje Salming).

O SINGURĂ FIICĂ ȘI UN MEDIC SKARSGÅRD

Eija Skarsgård este singura fiică din celebra familie. Născută în 1992, în timpul fiecărei sarcini ulterioare a soțiilor lui Stellan, Eija declara răspicat: “Sper că nu este o fată!”. Tatăl său o descrie emoționant: “Este foarte puternică, mai puternică în multe privințe decât băieții și își savurează poziția.” Eija a ales cariera de model pentru scurtă vreme.

Spre deosebire de frații săi, Sam Skarsgård (născut în 1982) este cel care a urmat cariera mamei sale: medicina. 

MEZINII SKARSGÅRD

Ossian (născut în 2009) și Kolbjörn (născut în 2012) sunt mezinii familiei Skarsgård din cea de-a doua căsnicie a lui Stellan, cu Megan Everett. Ambii au jucat alături de fratele lor Bill: Ossian în producția suedeză “Burn All My Letters” (2022), în vreme ce Kolbjörn a debutat în seria Netflix “Clark”.

VALORILE FAMILIEI SKARSGÅRD

Crescut într-o familie atee, într-o țară credincioasă, Stellan Skarsgård s-a format în spiritul de a fi bun cu oamenii și de a nu-i răni. A fost susținut continuu de tatăl său, mentalitate preluată inclusiv în creșterea copiilor săi: fără a insista cu sfaturile, i-a avertizat să fie punctuali, să fie buni și să se distreze. “Părinții pot face mult rău atunci când exagerează cu sfaturile, însă dacă le-ai oferit dragoste, siguranță și i-ai încurajat, pot fi pe cont propriu de la 15-16 ani”, declară Stellan Skarsgård. Norocul copiilor Skarsgård a fost talentul care a dat tonul carierelor, “altfel ar fi fost de-a dreptul dramatic” remarcă sincer Stellan. 

Photo Creditimdb.com

Articole similare