Give me 55 lucruri mai puțin știute despre “Dune: Partea II”

5 lucruri mai puțin știute despre “Dune: Partea II”

“Dune: Partea II”, filmul care va deveni cel mai probabil blockbusterul anului 2024, are premiera oficială în cinematografele din România pe 1 martie.

După o serie de avanpremiere la nivel mondial, reacțiile criticii în privința “Dune: Partea II” sunt uimitoare și răvășitoare, iar Denis Villeneuve duce science fiction-ul la un alt nivel. Pregătește-te pentru 165 de minute cu o distribuție impresionantă (nu doar ce ai văzut pe covorul roșu în social media), efecte speciale ce depășesc imaginația, o muzică pătrunzătoare, o atmosferă care ai vrea să nu se termine nicicând.

Premiera mondială a filmului a avut loc pe 15 februarie la Odeon Luxe Leicester Square din Londra. La finalul lunii februarie, “Dune: Partea II” stabilește deja un nou punct de referință în istoria cinematografiei obținând un rating de 9,4 pe imdb.com depășind astfel “Avengers: Endgame” și “Avatar”. Brian Herbert s-a declarat profund impresionat de realizarea producției: “este îmbucurător să văd povestea tatălui meu spusă cu atâta grijă”. 

Like5.ro a pregătit o selecție a 5 lucruri mai puțin știute despre producția “Dune: Partea II”:

FĂRĂ SCENE TĂIATE

Denis Villeneuve a declarat foarte clar faptul că nu va face publică nicio scenă tăiată la montaj: “Cred cu tărie că dacă nu e în film, e o scenă moartă. Elimin scene care îmi sunt dragi și e dureros pentru mine. Mă simt ca un samurai care se automutilează. E dureros, drept urmare nu mă pot întoarce să creez un Frankenstein și să încerc reanimarea a ceva ce am omorât. Dacă e mort, e mort din cauza unui motiv. Filmul învinge. Sunt foarte sever la montaj. Nu mă gândesc la ego-ul meu, ci mă gândesc la film.”

ACTORII CARE AU FOST ÎN CĂRȚI

Castingul pentru personajul lui Feyd-Rautha a fost unul intens: Tye Sheridan (“X-Men: Dark Phoenix”, “Deadpool 2”) și Harry Styles (“Dunkirk”) au fost incluși pe liste, însă Bill Skarsgård (“It”, “It: Chapter Two”, “John Wick: Chapter 4”, “Eternals”) și Barry Keoghan (“The Killing of a Sacred Deer”, “The Banshees of Inisherin”, “Saltburn”) au fost considerați până în ultimul moment, înainte ca Austin Butler (“Elvis”) să fie anunțat oficial în distribuție.
În octombrie 2021, imediat după anunțul confirmării producției celei de-a 2-a părți “Dune”, Barry Keoghan a publicat un tweet cu 2 emoticoane, unul de tăcere și unul de făcut cu ochiul. Fanii săi au fost absolut convinși că a primit un rol în filmul lui Villeneuve.

Emma Roberts era în cărți pentru rolul Prințesei Irulan (interpretată în cele din urmă de Florence Pugh), însă programul încărcat nu i-a permis să accepte rolul.
Pentru rolul lui Lady Margot Fenring au fost considerate de altfel și Elizabeth Debicki, Eva Green, Amy Adams, Natalie Dormer, Olivia Taylor Dudley și Gwyneth Paltrow. Léa Seydoux este în distribuția finală. 

TRANSFORMAREA LUI AUSTIN BUTLER

Transformarea lui Austin Butler pentru rolul lui Feyd-Rautha este impresionantă: “mi s-a părut eliberator să mă pot uita în oglindă și să nu mă văd pe mine” a declarat actorul legat de imaginea finală din film și a recunoscut că a fost “ceva complet diferit față de tot ce am făcut până acum.” Pregătirea pentru rol a început foarte devreme, cu atât mai mult cu cât Villeneuve i-a comunicat viziunea sa asupra personajului: trebuia să fie impunător din punct de vedere fizic.

Astfel, Butler a lucrat îndeaproape cu unul dintre cei mai buni antrenori, Duffy Gaver, cel care l-a pregătit inclusiv pe Brad Pitt pentru rolul din “Troy”. “Am făcut tot ce mi-a spus” a declarat Butler și s-a îngrășat peste 11 kilograme. A urmat inclusiv antrenamente de arte marțiale filipino (metoda Kali) cu bastoane și cuțite. 

MACHIAJUL LUI STELLAN SKARSGÅRD

În fiecare zi de filmare, machiajul corporal al lui Stellan Skarsgård pentru rolul lui Harkonnen necesita 8 ore pentru a fi aplicat și 2 ore pentru a fi îndepărtat. Skarsgård nu avea voie să bea nimic pe perioada filmării și lua Imodium pentru a nu fi nevoit să meargă la toaletă. 

ROLUL ÎMPĂRATULUI

Înainte de confirmarea lui Christopher Walken în rolul Împăratului Shaddam al IV-lea, fanii “Dune” se lansau în previziuni legate de actorul ce urma să intre în pielea personajului: de la Mads Mikkelsen, Viggo Mortensen, Tony Leung Chiu-wai, Denzel Washington sau Charles Dance, toți peste 50 de ani.

Dezamăgirea legată de Walken în distribuție a stârnit controverse în online legate de originile care nu mai erau respectate: în varianta “Dune” semnată de David Lynch din 1984, Împăratul fusese interpretat de un actor hispanic (José Ferrer) sau de italianul Giancarlo Giannini în serialul “Dune” creat de John Harrison în anii 2000. Însă, în romanele lui Frank Herbert Împăratul nu are origine sau vârstă clară. Cert este că Christopher Walken a jucat în 2001 în videoclipul piesei “Weapon of Choice” / Fatboy Slim, melodie ce face referiri la “Dune”: “Don’t be shocked by the tone of my voice”, “Walk without rhythm and you won’t attract the worm”.  

Photo CreditWarner Bros.

Articole similare