Entertainment“Anatomy of a Fall” și noul sezon “House of the Dragon”, în...

“Anatomy of a Fall” și noul sezon “House of the Dragon”, în iunie pe MAX

Noi sezoane de seriale mult așteptate, filme de Oscar, competiții sportive live, producții originale și documentare în programul MAX de iunie.

Vara debutează în forță pe MAX acolo unde ai de două ori mai mult conținut care îți va spori pofta de binging și descoperit noi pasiuni. De la noi sezoane mult așteptate, filme premiate la Cannes și Veneția, producții originale de stand-up comedy (“Hannah Einbinder: Everything Must Go”) sau documentare (“The Playboy Murders”) până la competiții sportive care să te antreneze pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august). Cu noua platformă MAX, programul verii se anunță mult mai intens și aglomerat. Like5.ro ți-a pregătit o selecție a titlurilor disponibile în iunie pe MAX: 

HOUSE OF THE DRAGON – SEZONUL 2

De 13 ani, vara e anotimpul dragonilor, atunci când războaiele se dezlănțuie în Westeros. 17 iunie este data setată în calendare pentru premiera celui de-al 2-lea sezon “House of Dragon”. Targaryenii revin în forță, alianțele se pregătesc să își înfrunte destinul, blestemele și să își potolească pofta de sânge. Rhaenyra trebuie să își răzbune fiul și e hotărâtă să își recupereze tronul furat. De cealaltă parte, Aegon se crede stăpân. Complicata familie Targaryen stă sub semnul sângelui și focului, iar producția celor 8 episoade ale noului sezon se anunță a fi un spectacol vizual care îți aduce doza de adrenalină necesară. 

FINALA ROLAND-GARROS

După un start problematic din pricina vremii, Turneul de Grand Slam Roland-Garros continuă transmisiile live pe MAX. Un an istoric în condițiile în care primii 15 capi de serie ai competiției masculine au ajuns deja în turul 3 al unui Grand Slam, o premieră la Roland-Garros. Finala feminină e programată pe 8 iunie, ora 15:30, iar cea masculină, a doua zi, pe 9 mai, de la aceeași oră. 

BONES AND ALL

Filmele lui Luca Guadagnino au un dar aparte de a ți se întipări în minte pentru maniera specială în care îți vorbesc despre dragoste. În 2022, era premiat la Veneția pentru regia “Bones and All”, povestea primei iubiri dintre doi…canibali. Abandonată de tatăl ei, Maren (interpretată de Taylor Russell, premiată și ea la Veneția pentru interpretare), pornește într-o odisee de 1000 de kilometri pe drumurile Americii. Se va intersecta cu Lee (Timothée Chalamet), un vagabond lipsit de drepturi. În ciuda tuturor eforturilor lor, drumurile îi poartă spre trecutul înfricoșător, într-un punct în care, inevitabil, sunt nevoiți să se confrunte cu alteritatea: e dragostea mai presus ca orice? 

AMOUR

Premiat cu Palme d’Or și Oscar pentru cel mai bun film străin, “Amour” (2012) este o impresionantă radiografie a iubirii și intimității prin ochii lui Michael Haneke. Foști profesori de muzică, Georges și Anne și-au dedicat întreaga existență carierei lor și unul altuia. Sunt fericiți în apartamentul lor înțesat de cărți și partituri muzicale, sunt cuplul autentic. Dar provocarea supremă apare atunci când Anne suferă un atac cerebral care o destabilizează, iar Georges dovedește o loialitate neclintită. Sub orchestrația de o sinceritate brutală a lui Haneke, Emanuelle Riva și Jean-Louis Trintignant (care renunțase la actorie în 2003, dar a revenit pe ecrane special pentru “Amour”) conduc povestea cu demnitate, compasiune, inteligență. “Amour” este o curajoasă declarație de dragoste despre finalul iminent, despre îmbătrânire. 

ANATOMY OF A FALL

Câștigătorul Palme d’Or în 2023 și al trofeului Oscar pentru cel mai bun scenariu, “Anatomy of a Fall” / “Anatomia unei prăbușiri” e un must pe lista ta! Justine Triet radiografiază relația unei familii pe fundalul unui orășel de provincie din Alpii Francezi: Sandra (interpretată de Sandra Hüller), scriitoarea de origine germană, Samuel (Samuel Theis), soțul francez, și fiul lor nevăzător, Daniel. Rutina vieții lor se schimbă brutal în ziua în care Samuel este găsit mort în fața casei, moment în care poliția trebuie să elucideze misterul celor întâmplate: sinucidere sau crimă? “Anatomy of a Fall” surprinde destrămarea cuplului și eșecul dragostei. Te poartă în sala de judecată, îți prezintă dovezi de iubire și manipulare prin adevărul fiecărui martor, întors pe toate fețele. Disponibil pe MAX din 28 iunie. 

Photo CreditMAX

Articole similare