Entertainment5 date-cheie despre noul sezon “House of the Dragon”

5 date-cheie despre noul sezon “House of the Dragon”

Cel de-al doilea sezon “House of the Dragon” va fi lansat la începutul verii anului viitor.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment special organizat la New York și dedicat exclusiv presei. Curiozitatea stârnită în jurul celei mai așteptate producții originale Warner Bros. crește considerabil, pe măsură ce producătorii oferă puține informații despre noul sezon, cu embargo asupra materialelor de promovare. Imediat după evenimentul de la New York, platforma YouTube a fost împânzită de trailere ale viitorului sezon realizate de fani. Însă trailerul oficial “House of the Dragon” sezonul 2 nu a fost lansat oficial. 

FOC ȘI SÂNGE

Bazat pe cartea lui George R. R. Martin “Foc și sânge”, serialul “House of the Dragon” urmăreste dinastia Targaryen în Westeros. Acțiunea se petrece cu 200 de ani înaintea evenimentelor din “Game of Thrones” și la 100 de ani după unirea celor Șapte Regate.

PRODUCȚIA SEZONULUI 2

Filmările celui de-al doilea sezon au debutat pe 11 aprilie 2023 și nu au fost afectate de greva scenariștilor de la Hollywood. Scenariul era gata înainte de startul grevei din luna mai. Creatorul Ryan Condal a fost prezent pe platouri doar în calitate de producător, iar filmările au decurs în cele mai bune condiții prin prisma faptului că actorii erau membri ai Asociației Equity din Marea Britanie. 

5 DRAGONI NOI

Producătorii anunță o reîntâlnire emoționantă cu distribuția primului sezon: “Știm că vom oferi publicului ceva special”. Pe lângă numele consacrate Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best și Steve Toussaint, Ryan Condal a anunțat și prezența personajelor-cheie în noul sezon: “Veți face cunoștință cu 5 dragoni noi”. 

SUCCESUL PRIMULUI SEZON

Imediat după premiera electrizantă a primului sezon “House of the Dragon”, cu un record de audiență pentru un serial original din istoria HBO, a fost confirmat oficial sezonul pe care îl vom urmări în vara lui 2024. Sezonul 1 s-a clasat pe primul loc al serialelor cu cea mai mare popularitate și a ocupat locul 1 pe Twitter timp de 10 ore consecutive în Statele Unite ale Americii. Succesul “House of the Dragon” a revitalizat și vizionarea “Game of Thrones” de pe platformă, fanii s-au reîntors spre celebra serie. Pe de altă parte, pentru cei care s-au ținut departe de întreg fenomenul GoT, povestea Targaryenilor din urmă cu 200 de ani a stârnit interesul pentru o vizionarea cronologică a evenimentelor. 

PRACTICĂ PE PLATOURILE “HOUSE OF THE DRAGON”

În timpul producției primului sezon “House of the Dragon”, Warner Bros. Discovery a lansat WBD Access Director Shadows, un program care susține și cultivă talentele emergente prin ateliere de lucru și mentorat. În timpul filmărilor celui de-al doilea sezon, programul le-a oferit șansa regizorilor emergenți B Welby și Ebele Tate de a-și perfecționa cunoștințele și de a învăța meserie de la una dintre cele mai competitive și active echipe de producție din industria cinematografică mondială. 

Photo CreditHBO Max

Articole similare