Going outThe Smile, proiect muzical inițiat de Thom Yorke, în concert la București

The Smile, proiect muzical inițiat de Thom Yorke, în concert la București

The Smile este proiectul muzical inițiat de Thom Yorke și Jonny Greenwood (membrii Radiohead), completați de toboșarul Tom Skinner.

Trio-ul s-a lansat în 2021, în timpul unor înregistrări fără public organizate la festivalul Glastonbury. Din acel moment, trupa a devenit mai mult decât un simplu proiect paralel, cu atât mai mult cu cât Radiohead e pus pe pauză de la albumul lansat în 2016. The Smile va concerta pe 17 iunie la Arenele Romane din București, în cadrul primului turneu european al grupului. 

ART ROCK

Greu de înscris într-o categorie muzicală precisă, The Smile combină genuri contopite într-un tot unitar. De la Afrobeat la muzică electronică, de la tendințe de rock la punk, pentru a ajunge la un mix intitulat art rock. O experiență de neratat pentru fanii lui Yorke și nu numai. Trupa a lansat în 2022 un prim album intitulat “A Light for Attracting Attention”, un mix de rock progresiv, ritmuri asimetrice și psihedelice, care s-a remarcat în topurile din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Albumul a fost promovat printr-un turneu american în același an.

VIITORUL ALBUM

Cel de-al doilea album, “Wall of Eyes”, urmează a fi lansat pe 26 ianuarie. Odată cu anunțul turului european, The Smile a lansat single-ul “Friend of a Friend” ce este inclus pe album. Videoclipul piesei e regizat de Paul Thomas Anderson și va fi proiectat într-o serie limitată de 16 cinematografe din lume, pe peliculă de 35 mm, acolo unde condițiile tehnice permit, și în format digital. Evenimentul “Friend of a Friend, On Film” va include proiecția videoclipului alături de o audiție surround a albumului, precum și o serie de imagini de la înregistrarea albumului, dar și alte prezentări The Smile și Radiohead regizate de Anderson de-a lungul timpului. 

COLABORĂRI CU REGIZORI

Colaborarea lui Thom Yorke cu Paul Thomas Anderson a debutat în 2016 printr-o serie de videoclipuri Radiohead (“Daydreaming”, “Present Tense, Jonny, Thom & a CR78”, “The Numbers”) și a continuat cu scurtmetrajul muzical “Anima” (2019), proiectul solo al lui Yorke, disponibil pe Netflix. Anthony Byrne, regizorul și producătorul serialului “Peaky Blinders”, a semnat și el un videoclip oficial The Smile: “Pana-vision”, piesă inclusă pe primul album, clip în care apare Cillian Murphy

UNIVERSUL LUI THOM YORKE

Unicitatea și profunzimea vocii lui Yorke umanizează muzica grupului. Fie că vorbim de Radiohead, proiectele solo, trupele lansate (The Eraser, Atoms for Peace), colaborările cu artiști precum Björk, Unkle, PJ Harvey, Venus in Furs sau de muzica originală compusă pentru cinema (“Suspiria” regia Luca Guadagnino), Yorke aduce cu sine o amprentă distinctivă. 

BILETE LA The Smile

Biletele pentru concertul The Smile de la București vor fi puse în vânzare pe 12 ianuarie, la ora 11:00, pentru mai multe categorii de acces: Premium (359 RON în earlybird, 389 RON în presale, 450 RON la intrare), pe teren (fără loc, în fața scenei – 299 RON în earlybird, 319 RON în presale, 350 RON la intrare) și acces general (cu loc în Arenele Romane, mai puțin în zona Premium – 259 RON în earlybird, 279 RON în presale și 310 RON la intrare). 


Articole similare