EntertainmentPrimetime Emmy 2023 - "Succession", "The Bear" și ”Beef”, marii câștigători

Primetime Emmy 2023 – “Succession”, “The Bear” și ”Beef”, marii câștigători

"Succession" și "The Bear" au fost la egalitate cu șase victorii fiecare, iar "Beef" le-a urmat îndeaproape, cu cinci trofee

Trei seriale au dominat gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2023, care a fost amânată pentru 15 ianuarie, din cauza grevei de anul trecut din industrie.

SUCCESSION

“Succession” părăsește industria cu un nou premiu pentru cel mai bun serial dramatic, al treilea, iar vedetele Kieran Culkin (actor principal într-o dramă), Sarah Snook (actriță principală într-o dramă) și Matthew Macfadyen (actor secundar într-o dramă) au fost premiați fiecare.
Scenaristul și creatorul Jesse Armstrong și regizorul Mark Mylod au câștigat și ei trofee Emmy pentru episodul “Connor’s Wedding”, în care moare Logan Royco, CEO al Waystar Royco.

THE BEAR

“The Bear” a câștigat premiul pentru serial de comedie remarcabil, pentru primul său sezon, iar Jeremy Allen White (actor principal într-o comedie), Ayo Edebiri (actriță principală într-o comedie) și Ebon Moss-Bachrach (actor secundar într-o comedie) au luat de asemenea premii.
Creatorul Christopher Storer a fost premiat pentru scenariu și regie.

BEEF

“Beef” a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună miniserie. Protagoniștii săi, Steven Yeun (actor principal) și Ali Wong (actriță principală), au fost premiați, iar creatorul Lee Sung Jin a primit distincții pentru scenariu și regie.

CELE MAI MULTE NOMINALIZĂRI

HBO a condus detașat în rândul rețelelor grație “Succession”, “The Last of Us” și “The White Lotus”. Ultimul sezon al dramei familiei Roy a fost în frunte, cu 27 de nominalizări, urmat de adaptarea HBO a popularului joc video despre apocalipsa cu zombie, cu 24 de nominalizări, și de sezonul secund al vacanței de coșmar a lui Mike White, cu 23 de nominalizări.

Categoria comedie a fost condusă de presupusul sezon final al serialului “Ted Lasso” de la Apple, care a obținut 21 de nominalizări. “Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story” de la Netflix a fost în fruntea categoriilor dedicate miniseriilor, cu 13 nominalizări.

OMAGII UNOR SERIALE DE SUCCES

Găzduită de Anthony Anderson, cea de-a 75-a ediție a premiilor Primetime Emmy a adus multiple omagii unor seriale de succes mai vechi și mai noi. Distribuțiile unor producții precum “Cheers”, “The Sopranos”, “Ally McBeal” și “Martin” s-au reunit pentru această seară, în timp ce foști membri ai distribuțiilor unor seriale precum “Grey’s Anatomy” și “It’s Always Sunny in Philadelphia” au urcat pe scenă pentru a înmâna premii.
Publicul a aclamat-o și pe actrița Christina Applegate, care anunțase anterior că și-a încheiat activitatea în fața camerei din cauza sclerozei multiple de care suferă.

Citește și 5 MOMENTE MEMORABILE DE LA PREMIILE EMMY sau CREATIVE ARTS EMMY – CREATORI ROMÂNI, ÎNTRE CÂȘTIGĂTORI

Articole similare