EntertainmentCreative Arts Emmy - Creatori români, între câștigători

Creative Arts Emmy – Creatori români, între câștigători

Creative Arts Emmy Awards, trofee acordate de Academy of Television Arts & Science pentru cele mai bune realizări artistice și tehnice din programele de televiziune americane, au fost decernate în două seri consecutive, pe 6 și 7 ianuarie, la Teatrul Peacock din Los Angeles.

Sezonul 2023 al premiilor Emmy a fost amânat cu trei luni din cauza grevei de anul trecut de la Hollywood.
”Succession” (HBO) a intrat în competiție cu 27 de nominalizări, cele mai multe pentru un serial, urmat de ”The Last of Us” de la HBO, cu 24, ”The White Lotus” de la HBO, cu 23, și de ”Ted Lasso” de la Apple TV+, cu 21 de selecții.

”THE LAST OF US”, MARELE CÂȘTIGĂTOR CREATIVE ARTS EMMY

“The Last of Us” de la HBO a fost de departe marele câștigător, cu opt victorii. “The Bear” de la FX, “Wednesday” de la Netflix și “The White Lotus” de la HBO au obținut câte patru premii, iar “Beef” (Netflix) a primit trei trofee Creative Arts Emmy.
Câștigurile pentru “The Last of Us” au inclus categoriile actor și actriță invitați într-un serial dramatic, pentru Nick Offerman, respectiv Storm Reid, efecte vizuale, montaj imagine și montaj sunet.
Judith Light s-a impus ca actriță invitată într-o comedie, pentru “Poker Face”, în timp ce Sam Richardson a primit statueta ca actor invitat în serialul de comedie “Ted Lasso”.

TREI ROMÂNI PE LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Trei creatori români s-au aflat între câștigători. ”Wednesday”, al cărui prim sezon a fost filmat în țara noastră, s-a impus la categoriile costume (echipă din care a făcut parte Adina Bucur), machiaj (cu Bianca Boeroiu în echipă), scenografie (cu Adrian Curelea, art director) și temă muzicală principală pentru un serial (compozitor Danny Elfman).

CÂȘTIGĂTORI ÎN A DOUA SEARĂ CREATIVE ARTS EMMY

Cea de-a doua seară consecutivă a premiilor Creative Arts Emmys 2023 a avut loc pe 7 ianuarie, la Teatrul Peacock din Los Angeles, unde au fost acordate premii la categoriile de programe de varietăți, non-ficțiune și reality.
”Welcome to Wrexham” al lui Ryan Reynolds a adunat cinci premii Emmy, pentru serial de tip reality-show nestructurat, regie, imagine, editare de imagine și mixaj de sunet.
Documentarul ”Still: A Michael J. Fox Movie”, nominalizat la Oscar, a obținut patru premii Emmy, pentru documentar remarcabil sau program special non-ficțiune, regie, montaj și compoziție muzicală.

SATURDAY NIGHT LIVE, RUPAUL ȘI OBAMA

”Saturday Night Live” a câștigat premii pentru regie și scenografie, ducând numărul total de premii Emmy pentru emisiunea lansată în urmă cu patru decenii la 89.
Echipa de design de producție a dedicat premiul “luminii călăuzitoare” Eugene Lee, care a fost designer de producție la serial de la premiera din 1975 și până la moartea sa la vârsta de 83 de ani, la începutul anului 2023.

RuPaul și-a adăugat al 13-lea Emmy și a noua victorie consecutivă la categoria ”gazdă remarcabilă”, cu ”RuPaul’s Drag Race”. În plus, producția de televiziune a mai primit un Emmy pentru editare de imagine.

Fostul președinte american Barack Obama, care nu a fost prezent la eveniment, a câștigat al doilea Emmy consecutiv pentru narațiune. El a fost premiat anul acesta pentru documentarul ”Working: What We Do All Day” (Netflix) și, în urmă cu un an, pentru documentarul ”Our Great National Parks” (Netfllix).

CÂȘTIGĂTORII DESEMNAȚI DE JURIU

Printre câștigătorii trofeelor acordate de juriul Creative Arts Awards se numără “We’re Here” de la HBO și Max, “Ms. Marvel” de la Disney Plus și “Beauty and the Beast” de la ABC: A 30th Celebration”.
Premiile juriului sunt acordate fără nominalizări. Toți concurenții sunt examinați de membrii breslei corespunzătoare, iar unul sau mai mulți (ori niciunul) primește un Emmy în baza votului.

Articole similare