Features5 momente memorabile de la Premiile Emmy

5 momente memorabile de la Premiile Emmy

Cea de-a 75-a ediție a Premiilor Emmy desfășurată pe 15 ianuarie la Peacock Theater din Los Angeles s-a dovedit a fi un eveniment antrenant cu momente memorabile și o gazdă volubilă, Anthony Anderson.

Gala Premiilor Emmy a reunit vedetele de televiziune ale serialelor care au scris istorie: de la Kelsey Grammer (“Cheers”), Martin Lawrence (“Martin”), Calista Flockhart (“Ally McBeal”), Katherine Heigl și Ellen Pompeo (“Grey’s Anatomy”). Printr-un scurt video filmat într-un birou asemănător cu cel al terapeutei din “Clanul Soprano”, actorii Lorraine Bracco și Michael Imperioli au adus un omagiu emoționant regretatului James Gandolfini.
Echipa Like5.ro a pregătit o selecție a 5 momente memorabile de la ceremonie:

O MAMĂ SENZAȚIONALĂ

S-a lăsat cu râsete și comic de situație la apariția lui Doris Bowman, mama lui Anthony Anderson, integrată de minune în show, pregătită să intervină în locul semnalelor muzicale pentru scurtarea discursurilor câștigătorilor. Anderson a avertizat publicul în monologul său” “Acum am ceva ce nimeni nu poate ignora: mama mea”. Dornică să fie cât mai eficientă în timpul galei, Doris Bowman a recunoscut că “vrea să meargă la petrecere”. A întrerupt chiar și discursul simpaticei Jennifer Coolidge (premiată pentru rolul din “The White Lotus”), iar Kieran Culkin s-a încadrat în timpii indicați pentru a evita mustrarea doamnei Bowman.  

APLAUZE PENTRU CHRISTINA APPLEGATE

La doar 10 minute de la startul galei, Christina Applegate (cunoscută pentru rolul ei din “Married with Children”) ridica sala în picioare într-un moment emoționant. Nominalizată la categoria cea mai bună actriță în rol principal de comedie (“Death to Me”), Christina Applegate, vizibil impresionată de aplauzele energice ale invitaților, a apărut pe scenă sprijinită într-un baston și s-a autoironizat: “Mă rușinați în totalitate stând în picioare, dar e în regulă”. “Nu trebuie să aplaudați tot ceea ce fac” a continuat actrița, în timp ce publicul continua să o susțină. 

GLUMA LUI PEDRO PASCAL

Urcat pe scenă pentru a înmâna premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de dramă, Pedro Pascal, starul din “The Last of Us” a a avut ocazia să reacționeze asupra glumei contracandidatului său Kieran Culkin de la decernarea Globurilor de Aur de la începutul anului – când actorul din “Succession” a punctat, în stilul personajului său, că premiul pentru cea mai bună interpretare masculină este al lui. Pedro Pascal a răspuns pe măsură: “Multă lume a întrebat despre brațul meu. De fapt, este umărul meu. Și cred că în această seară este momentul perfect pentru a le spune tuturor că Kieran Culkin…«m-a bătut măr!»”.

DISCURSUL MOTIVAȚIONAL AL LUI NIECY NASH la Premiile Emmy

Premiată pentru rolul secundar din seria limitată “Dahmer – Monster”, Niecy Nash a avut unul dintre cele mai convingătoare discursuri ale serii. Interpreta Glendei Cleveland, vecina care a încercat să avertizeze poliția despre ucigașul în serie Jeffrey Dahmer, dar a fost ignorată, a declarat: “Vreau să-mi mulțumesc mie pentru că am crezut în mine și am făcut ceea ce alții au spus că nu pot face.” Și-a dedicat premiul tuturor femeilor de culoare care nu au fost auzite (precum Glenda Cleveland, Sandra Bland, Breonna Taylor. “În calitate de artist, menirea mea este să spun adevărul și voi face asta până voi muri!”.

MOMENTE ISTORICE Premiile Emmy

Quinta Brunson a devenit prima actriță de culoare din ultimii 42 de ani care a primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal de comedie pentru rolul profesoarei Janine Teagues din “Abbott Elementary”. “Sunt atât de fericită că pot să îmi trăiesc visul și să joc comedie și spun asta de fiecare dată și iubesc atât de mult comedia.” “Îmi iubesc distribuția și iubesc tot ceea ce înseamnă «Abbott Elementary»!”.

O altă premieră istorică este distincția primită de Ali Wong pentru rolul principal din seria limitată “Beef” – prima actriță asiatică recompensată cu Premiul Emmy. Creatorul “Beef”, Lee Sung Jin, premiat și el, a declarat: “O mare parte din ideile care au stat la baza scenariului au pornit de la lupta mea sau a celor din jur cu astfel de probleme. Sunt extrem de recunoscător și umil în fața tuturor celor care au urmărit serialul și m-au contactat în privința obstacolelor personale. Este extrem de reconfortant și încurajator.”

Photo Creditwww.emmys.com

Articole similare