FeaturesLine up-ul muzical al verii se vede pe Disney+

Line up-ul muzical al verii se vede pe Disney+

O selecție de concerte și documentare despre artiști cu un rol emblematic în istoria muzicală – disponibile pe Disney+

Sezonul estival e dedicat festivalurilor de muzică în întreaga lume și cu siguranță ai locul asigurat la cel puțin două evenimente din acest an. Pentru a intra în mood-ul de festival, pe Disney+ vei găsi o selecție generoasă de documentare despre artiști cu un rol esențial în istoria muzicii: “Camden” te poartă în culisele devenirii lui Dua Lipa, printr-o privire intimă asupra vieții și carierei artistei, fanii lui Ed Sheeran au acces la o analiză sinceră și emoționantă a universului său în “The Sum of It All”. De neratat sunt “Black is King”, un show vizual marca Beyoncé inspirat din filmul “The Lion King” sau fascinanta istorie a trupei Bon Jovi în 4 episoade cu interviuri și imagini exclusive (“Thank You, Goodnight”).
Fie că ești sau nu fan Taylor Swift, filmul concert “The Eras Tour” este un must-see cu o producție spectaculoasă, un tur de forță prin toate etapele carierei artistei care a generat un adevărat fenomen mondial. “Happier than Ever. A Love Letter to Los Angeles” experiența concertului lui Billie Eilish, precum și “BTS: Permission to Dance on Stage – LA”, show-ul memorabil al trupei K-pop care a remixat regulile muzicii pop și a devenit una dintre cele mai populare trupe din lume, depășind Beatlemania. 

Like5.ro a selectat line-up-ul muzical al verii disponibil pe Disney+:

QUEEN ROCK MONTREAL

În noiembrie 1981, după un turneu fabulos în America Latină și concerte în Japonia, Queen ajungea în Montreal într-o formă incredibilă. “Another One Bites the Dust” și “Crazy Little Thing Called Love” erau Billboard No. 1 în America, iar “Under Pressure” No. 1 în Marea Britanie. Singurul concert al trupei filmat pe peliculă de 35 mm de ultimă generație la acel moment (Double Anamorphic), “Queen Rock Montreal” este pe Disney+ în varianta remasterizată digital la calitate IMAX, primul concert disponibil cu sunet Enhanced powered by DTS. Interpretarea live a legendarei trupe confirmă capacitatea extraordinară a lui Freddie Mercury și a partenerilor săi de a face spectacol. Profitând de prezența camerelor de filmat în 24 și 25 noiembrie 1981, “Queen Rock Montreal” surprinde un moment istoric al carierei trupei într-o experiență imersivă magistrală. “Este fascinant să realizez acum cât de liberi eram pe scenă în 1981.” a declarat Brian May. 

ELTON JOHN LIVE: FAREWELL FROM DODGER STADIUM

Artist vizionar de o forță creatoare incredibilă, premiat cu cele 4 distincții majore – Emmy, Grammy, Oscar și Tony Award (EGOT), în noiembrie 2022, Elton John sărbătorea printr-un concert grandios revenirea pe scena Stadionului Dodger, loc emblematic pentru cariera sa (concertul din 1975 l-a propulsat la nivel mondial). “Elton John: Farewell from Dodger Stadium” e o sărbătoare în sine care a adunat cele mai mari nume din lumea muzicii și a entertainmentului: duete cu Dua Lipa (“Cold Heart”), Kiki Dee “(Don’t Break My Heart”), Brandi Carlile (“Don’t Let the Sun Do Down on Me”) și nenumărați invitați speciali. Cariera longevivă de amploare a lui Elton John are un impact uriaș asupra muzicii și culturii la nivel mondial: unul dintre cei mai bine vânduți artiști solo din toate timpurile (un album de diamant, 32 de platină, 21 de aur, peste 70 de hituri în Top 40) și deține nenumărate recorduri (“Candle in the Wind 1997” e cel mai bine vândut single din toate timpurile – peste 33 de milioane de exemplare; record de 50 de ani pentru cea mai lungă perioadă dintre hiturile prezente în Billboard Top 40 – “Your Song” și “Cold Heart (PNAU Remix)”. Un must-see!

IMAGINE DRAGONS LIVE IN VEGAS

De la albumul de debut “Nightvisions” (2012), Imagine Dragons a lansat hit după hit și a devenit una dintre trupele rock care confirmă succesul muzicii mainstream acompaniată de chitară. 19 hituri în Hot 100, 5 albume de top în Billboard 200, 4 single-uri grandioase (“Radioactive”, “Demons”, “Believer”, “Thunder”). La 10 ani de la lansare, Imagine Dragons revenea în orașul natal Vegas pentru un concert electrizant. “Imagine Dragons Live in Vegas” e doza de energie a verii și un prilej perfect de a descoperi povestea din spatele succesului în momentele de respiro: mărturisiri despre formarea trupei, motivațiile muzicii lor, precum și culisele producției concertelor. 

THE BEACH BOYS

Legendara trupă care a revoluționat muzica pop și a creat imaginea visului californian, The Beach Boys sunt expresia unui sunet armonios ce a cucerit generații întregi și a unor aranjamente muzicale sofisticate inovatoare. Timp de mai bine de șase decenii, muzica lor a fost parte din istoria americană, mesagerii dragostei, exuberanței și culturii surfului. Compusă inițial din trei frați adolescenți cărora li s-a alăturat vărul, precum și prietenul de școală, The Beach Boys a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume și a avut peste 80 de single-uri în topurile mondiale. Intrați în Rock & Rock Hall of Fame în 1988, distinși cu The Recording Academy’s Lifetime Achievement Grammy Award, The Beach Boys sunt o instituție în sine. Documentarul urmărește începutul carierei lor prin imagini inedite și interviuri emoționante. 

BONO & THE EDGE | A SORT OF HOMECOMING WITH DAVE LETTERMAN

Într-un documentar emoționant sub forma unei călătorii fascinante a doi prieteni care au scris istoria rock-ului, Bono și Edge analizează melodiile emblematice care i-au consacrat. Radiografia procesului creator, precum și inspirația care a stat la baza hiturilor, “Bono & The Edge: A Sort of Homecoming with Dave Letterman” e o privire intimă în universul unor muzicieni atât de iubiți de public. În timpul lockdown-ului, Bono și Edge au decis să înregistreze din nou hiturile din trecut, pentru ca apoi să îl invite pe celebrul om de televiziune Dave Letterman să participe la un show special în vechiul cinematograf Ambassador din Dublin. 

Articole similare