Features5 lucruri mai puțin știute despre Billie Eilish

5 lucruri mai puțin știute despre Billie Eilish

“Hit Me Hard and Soft”, cel de-al 3-lea album de studio al lui Billie Eilish, se lansează pe 17 mai.

Billie Eilish continuă în forță după un început de an spectaculos cu un Golden Globe, un Grammy și un Oscar pentru “What Was I Made For?” de pe coloana sonoră “Barbie”. Lansarea celui de-al 3-lea album de studio are un nume și o dată: “Hit Me Hard and Soft” va fi disponibil pe 17 mai. După doar o zi de teasing pe contul de Instagram unde toți următorii au fost incluși în “Closed Friends” și erau pregătiți pentru marea veste, Billie Eilish aduna încă 8 milioane de următori. Cea mai tânără artistă din istoria Premiilor Grammy (premiată în 2020 la 4 categorii importante), precum și deținătoare de 2 trofee Oscar, Billie Eilish a anunțat pe contul de social media că nu mai lansează single-uri ci vrea să ofere publicului totul dintr-o răsuflare. “Eu și Finneas suntem foarte mândri de acest album și abia așteptăm să îl ascultați.” Până atunci, Like5.ro ți-a pregătit 5 lucruri mai puțin știute despre Billie Eilish:

ȘCOLITĂ ACASĂ

A fost crescută într-o familie în care “totul era un cântec imens”, după cum declară artista în documentarul “Billie Eilish: The World’s a Little Blury”. Părinții au ales ca Eilish și fratele ei să primească o educație adaptată nevoilor și pasiunilor lor, dar mai ales să le ofere timp pentru a-și cultiva talentul muzical. Au renunțat la sistemul educational clasic, rigid de altfel, și s-au concentrat pe dezvoltarea abilităților creative ale celor doi.

STILUL DE LUCRU

Începuturile compoziției, pe când avea 11-12 ani, au fost un exercițiu de imaginație pentru Billie Eilish: mama ei o îndruma să vadă filme pentru ca apoi să noteze lucrurile esențiale, orice atrăgea atenția, fie că era undeva în fundal, fie dialogul personajelor. Abia apoi compunea un cântec. A devenit un stil de lucru, drept urmare în momentul în care s-a ivit șansa de a compune pentru filme, avea în sânge maniera de lucru. Inspirația a continuat și în desene care erau punct de pornire pentru piese.

REGIZOAREA FAVORITĂ

Pasionată de regie și direct implicată în realizarea fiecărui videoclip, Billie Eilish visează să facă ceva grandios în acest sens, dar deopotrivă e încântată să fie parte din proiectele altor artiști. Lista regizorilor preferați cu care ar vrea să lucreze o ține secretă (“cât de jenant este dacă o spui cu voce tare și apoi să nu se întâmple”, declară artista). Însă, în ciuda oricăror superstiții, și-a mărturisit admirația imensă pentru Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”, “Killing Eve”). 

SUSȚINE ADOPȚIILE ANIMALELOR

Activistă, susținătoare a luptei contra încălzirii globale, precum și o deschizătoare de drumuri în privința modalității de reducere a amprenta de carbon în cadrul turneelor, Billie Eilish este o susținătoare înfocată a adopțiilor și respinge ideea de a cumpăra un animal de companie. Momentul de stand-up al lui Billie Eilish din cadrul celebrei emisiuni Saturday Night Live, jucat împreună cu Kate McKinnon, prezenta pisicile disponibile spre adopție. 

ERA ORLANDO BLOOM?!

Înaintea concertului de la Coachella (2019), Katy Perry și logodnicul ei, Orlando Bloom, au dorit să o cunoască personal și să o felicite pe Eilish. Puțin mai târziu, familia artistei era absolut topită de admirația și îmbrățisarea lui Bloom. Atunci când Finneas i-a explicat că el e interpretul lui Will Turner din “Pirates of the Carribean”, Eilish a exclamat: “Vreau să îl întâlnesc din nou! Credeam că e doar un tip oarecare pe care l-a cunoscut Katy Perry!” 🙂

Articole similare