Going outCinci concerte de văzut în iunie la București

Cinci concerte de văzut în iunie la București

Like5 recomandă cinci evenimente muzicale ce au loc în diverse spații din Capitală în luna iunie.

Hendrix din Sahara, voci autohtone exponente ale stilurilor indie și alternative și o legendă a muzicii pot fi auzite la București, în cluburi și în aer liber, în luna iunie.

VIEUX FARKA TOURÉ @ CONTROL

Vieux Farka Touré, unul dintre cei mai influenți chitariști din Africa, supranumit „Hendrix al Saharei”, va concerta pentru prima dată la București la 1 iunie, în Control Club, împreună cu propria trupă.

Îmbinând stilurile muzicale tradiționale din Mali cu elemente de blues, compozitorul este cunoscut pentru colaborările cu artiști precum Khruangbin. Cu o carieră de două decenii, Touré va prezenta la București inclusiv cel mai recent album, „Les Racines”, al șaselea, lansat în 2022.

Biletele pentru concert sunt disponibile prin eventbook.ro.

vieux farka toure control

DORU TRĂSCĂU & DORA GAITANOVICI @ EXPIRAT

Doru Trăscău, cunoscut ca membru fondator al trupelor AB4 și The Mono Jacks, cântă alături de Dora Gaitanovici, la clubul Expirat, în 5 iunie.

Ei prezintă proiectul ”Unusual Season”. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

KUMM @ CONTROL

Trupa indie-alternative Kumm, fondată în 1997 la Cluj-Napoca, continuă să exploreze și să testeze limitele genurilor muzicale consacrate. Albumul cel mai recent, “A Mysterious Place Called Somewhere”, cu tentă progresive revine oarecum la estetica primei perioade a trupei.

El va fi prezentat în concert la București în 5 iunie, la Control. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

kumm control

DIMITRI’S BATS @ EXPIRAT

Dimitri’s Bats, trupă indie-pop bucureșteană, a debutat cu EP-ul “Mess” la sfârșitul anului 2018. Primul single, “Cold”, a fost selectat de radio Guerrilla drept unul dintre cele mai bune 10 cântece românești ale anului.
Cel de-al doilea EP, “Monobloc”, a fost lansat la începutul anului 2023 și promovat printr-un turneu național. “Get Your Fix”, “Casablanca” și “Timeout” sunt single-urile care beneficiază de videoclipuri.
Dimitri’s Bats a cântat la festivaluri precum Summer Well, Electric Castle, Catedral Festival, Living Rock Tuzla, Tallinn Music Week (Estonia), Juwenalia PW (Polonia), BuSH (Ungaria), au fost headlineri în showcase-ul Mastering the Music Business și a deschis pentru artiști precum The 1975 (UK), Son Lux (US) și Daria Zawiałow (PL).

Trupa va concerta la Expirat în 6 iunie, iar biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro.

THE SMILE @ ARENELE ROMANE

The Smile (Thom Yorke și Jonny Greenwood de la Radiohead & Tom Skinner) concertează în 17 iunie la Arenele Romane.

Cei doi muzicieni de la Radiohead vor cânta alături de bateristul Tom Skinner, iar invitat în deschidere este britanicul James Holden. The Smile, cu două albume lansate, abordează de la afrobeat la muzică electronică, prog rock și punk.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe iabilet.ro.

the smile bucuresti
Photo CreditControl Club

Articole similare