Features5 motive să pui pe "must see" “The Tattooist of Auschwitz” 

5 motive să pui pe “must see” “The Tattooist of Auschwitz” 

“The Tattooist of Auschwitz”, miniseria de 6 episoade cu Harvey Keitel în rolul principal, are premiera în exclusivitate pe SkyShowtime pe 7 iunie.

Miniseria “The Tattooist of Auschwitz” disponibilă în exclusivitate pe SkyShowtime integral din 7 iunie este adaptarea bestsellerului cu același nume semnat de Heather Morris, publicat în 2017 și vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Este povestea reală a lui Lali Sokolov, supraviețuitor de la Auschwitz care, pe parcursul a 3 ani de zile, i-a împărtășit autoarei detalii despre viața din lagărul de concentrare. Harvey Keitel (“The Irishman”, “Youth”) și Melanie Lynskey (“The Last of Us”, “Yellowjackets”) descos trecutul traumatizant și reînvie cea mai frumoasă poveste de dragoste. Like5.ro îți prezintă 5 motive să pui pe “must see” “The Tattooist of Auschwitz”:

IUBIREA – SFIDAREA AUSCHWITZ-ULUI

Ajuns în lagărul de concentrare de la Auschwitz, Lali (interpretat de Jonah Hauer-King) este desemnat să imprime numerele de identificare pe brațele colegilor prizonieri. În ingrata secțiune a tatuatorilor, Lali o întâlnește pe Gita Furman (Anna Próchniak) de care se îndrăgostește. În ciuda groazei ce domnește în lagăr, Lali și Gita sunt hotărâți să se țină în viață dovedind un curaj memorabil. Sub permanenta și traumatizanta supraveghere a ofițerului nazist Stefan Baretzki (interpretat de Jonas Nay), povestea de dragoste dintre Lali și Gita este un act de sfidare. “Este alegerea de a rămâne oameni în Auschwitz, fabrica morții și a dezumanizării” declară regizorul miniseriei Tali Shalom-Ezer. 

60 DE ANI MAI TÂRZIU 

Întâlnirea cu autoarea Heather Morris, aflată la început de drum, este confirmarea fermă că Lali a găsit în sfârșit pe cineva în care avea suficientă încredere pentru a-și spune povestea. O poveste ce trebuia spusă și cunoscută într-un peisaj actual care are nevoie, mai mult ca oricând, de speranță. “The Tattooist of Auschwitz” evidențiază atitudinea mentală pozitivă: când totul eșuează în jur, trebuie să găsești o modalitate de a râde. Este ceea ce i-a ținut în viață pe Lali și Gita în mijlocul lagărului.

HARVEY KEITEL

Cunoscut pentru roluri din filme emblematice (“Mean Streets”, “Taxi Driver”, “The Duellists”, “Reservoir Dogs”, “Pulp Fiction”), Harvey Keitel a fost onorat de interpretarea rolului din miniseria SkyShowtime “The Tattooist of Auschwitz”. Povestea “te copleșește și nu te lasă să te desprinzi de ea”. “Lali și Gita sunt o poveste, iar iubirea dintre ei a dus, în mod miraculos, la supraviețuirea lor. Au fost norocoși, dar au fost nevoiți să facă sacrificii. Să trăiască pentru tot restul vieții lor cu acei demoni pe care i-au întâlnit în drumul lor spre supraviețuire. Din acest punct de vedere, nimeni nu a supraviețuit la Auschwitz.” declară Keitel.

GARY SOKOLOV

Reacția lui Gary Sokolov, fiul lui Lali și al Gitei, legată de interpretarea actoricească este emoționantă: “au fost momente în care nu puteam face diferența între tatăl meu și Harvey Keitel. Maniera în care l-a portretizat pe tata a fost dincolo de orice m-aș fi putut aștepta vreodată. Există o vorbă în cultura evreiască – kavod – care este nivelul suprem de respect – și el i-a oferit asta tatălui meu.” 

PREMIERĂ MUZICALĂ

Muzica joacă un rol esențial în “The Tattooist of Auschwitz”. Dacă odinioară, fanfara întâmpina sosirea noilor prizonieri la Auschwitz, muzica lui Hans Zimmer creată în colaborare cu Kara Talve susține sfâșietoarea poveste despre iubire și supraviețuire. Este o premieră pentru compozitorul Hans Zimmer (dublu premiat cu trofeul Oscar): este prima miniserie pentru care semnează integral coloana sonoră. O altă premieră este legată de melodia care va figura pe genericul final al producției: “Love Will Survive” este prima înregistrare a cântăreței Barbra Streisand pentru un serial TV. Piesa pentru care Streisand a fost acompaniată de renumita Orchestră Simfonică din Londra se lansează la nivel global pe 25 aprilie. 

Photo CreditSkyShowtime

Articole similare