Entertainment”My Name is Barbra”, cea mai așteptată autobiografie a unui artist

”My Name is Barbra”, cea mai așteptată autobiografie a unui artist

”My Name is Barbra”, autobiografia cântăreței și actriței Barbra Streisand, recunoscută drept una dintre divele mondiale, va fi lansată pe 7 noiembrie.

EGOT

Barbra Streisand este o legendă vie, o femeie care, într-o carieră de șase decenii, a excelat în toate domeniile divertismentului.
Ea se numără printre puținii câștigători EGOT (Emmy, Grammy, Oscar și Tony) și are una dintre cele mai bune și mai ușor de recunoscut voci din istoria muzicii populare.
A fost nominalizată la premiile Grammy de 46 de ori, câștigând opt trofee, iar cu ”Yentl” a devenit prima femeie care a scris, produs, regizat și jucat într-un film de mare succes.

DE LA COPILĂRIA ÎN BROOKLYN LA STATUTUL DE IDOL

În cartea ”My Name Is Barbra”, ea își spune propria poveste despre viața și cariera extraordinară, de la copilăria în Brooklyn, la primele apariții în cluburile de noapte din New York, la reprezentația ei de succes pe scenă în ”Funny Girl” și la câștigarea trofeului Oscar pentru această interpretare în film. A urmat un lung șir de succese în toate mediile.

992 DE PAGINI

Ea povestește în cele 992 de pagini luptele sale timpurii pentru a deveni actriță, în cele din urmă recurgând la cântat pentru a-și câștiga existența. Relatează cum a decurs înregistrarea unora dintre albumele sale aclamate, anii de efort implicați în realizarea filmului ”Yentl” și cum a regizat filmul ”The Prince of Tides”.
Vorbește de asemenea despre prieteniile cu personalități precum Marlon Brando și Madeleine Albright, despre convingerile politice și împlinirea pe care a găsit-o în căsnicia cu actorul James Brolin.

CARIERĂ DE ȘASE DECENII

Barbra Streisand (n. 24 aprilie 1942) este cântăreață, actriță, regizoare și producătoare americană și una dintre cele mai emblematice figuri din muzică și film, fiind singura artistă din istorie care a avut albume pe primul loc în topurile muzicale în șase decenii consecutive.
A primit premiul pentru întreaga carieră de la American Film Institute, Kennedy Center Honor, Medalia Națională a Artelor, Legiunea de Onoare a Franței și cea mai înaltă distincție civilă americană, Medalia Prezidențială a Libertății.

ACTIVISM

A fondat The Barbra Streisand Women’s Heart Center la Cedars-Sinai, contribuind la creșterea gradului de conștientizare și făcând presiuni pentru mai multe cercetări privind bolile cardiace ale femeilor, principala cauză de deces în rândul femeilor.
Prin intermediul Fundației Streisand, pe care a înființat-o în 1986, a sprijinit organizații naționale care se ocupă de conservarea mediului, de educația alegătorilor, de protecția libertăților și a drepturilor civile, de problemele femeilor și de dezarmarea nucleară.
În 2021, ea a lansat Institutul Barbra Streisand de la UCLA, o instituție dedicată găsirii de soluții pentru probleme sociale vitale.

Articole similare