Lifestyle5 locuri unde să te oprești pentru un brunch vegetarian

5 locuri unde să te oprești pentru un brunch vegetarian

O selecție de locuri cu opțiuni vegetariene în meniu.

Alegerea locului de brunch implică o atmosferă simpatică, dar mai ales un meniu diversificat când vine vorba de opțiunile vegetariene sau chiar vegane. Firește că fresh-urile, smoothie-urile, limonadele sau cafeaua de specialitate dau sens alegerii, dar mâncarea rămâne pe primul loc. Chiar dacă nu ești convins de preparatele bazate exclusiv pe plante, șansele de a alege astfel de variante sunt foarte mari atunci când meniul este tentant. Ți-am pregătit o selecție de 5 locuri unde să te oprești pentru un brunch vegetarian din București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara: 

TROFIC (BUCUREȘTI)

Atmosfera cochetului Trofic e foarte caldă și intimă, iar dacă vremea e simpatică, răsfățul e complet pe terasă. Poți încerca avocado cu goji și portocală, hummus cu sfeclă sau sandviciurile cu dulceață de roșii sau granola cu fructe proaspete. Iar la capitolul desert, tot ce trebuie să faci este să decizi dacă fie le testezi pe toate, fie te rezumi la unul singur. Checul cu morcovi, banana bread, biscuiții sau ciocolata de casă sunt tentante mai ales atunci când vrei să le ignori.

Adresă: București, Str. Ion Brezoianu nr. 29

DOT (CLUJ)

La District of Toast găsești o varietate de toasturi sărate și dulci plus multe variante de mimosa, shot-uri de țuică sau limoncello. Dar dincolo de piesa de rezistență a locului (mai ales în varianta vegetariană), poți savura guacamole, pesto de verdețuri sau sos chimichurri. Coconut Granola e o variantă dulce hrănitoare, în vreme ce “A Sort of French Toast” cu fructe și caramel sărat este un “must” dacă poposești la DOT. În băcănia lor vei găsi “borcanul urban” într-o varietate de combinații (hummus cu curry, brânză de caju, morcovi afumați).

Adresă: Cluj-Napoca, Str. Potaissa nr. 10

CUIB (IAȘI)

Centrul urban de inițiative bune din Iași (CUIB) este recunoscut pentru determinarea de a pregăti mâncăruri din ingrediente locale proaspete, dar mai ales prin aproape zero risipă alimentară. Meniul lor include pate de ardei, sfleclișoară sau dovleac, soteuri de ciuperci, năut prăjit, tartă cu ciuperci. La ei descoperi un taco reinterpretat bazat pe cremă de sfeclă roșie, salată de morcovi și țelină, precum și deserturi (brioșe, brownies). Ce trebuie să încerci la CUIB sunt compoturile de vișine, mere cu scorțișoară sau fructe pădure precum și Mentosana (lapte cu sirop de mentă). 

Adresă: Iași, Str. Gavriil Musicescu nr. 14

CHARLIE’S (SIBIU)

Cea mai recentă locație Charlie’s din Sibiu păstrează accentele fostei farmacii. Un spațiu suficient de spațios (salonul de la intrare v-ar putea induce în eroare, dar încăperile din spate permit un număr generos de oaspeți) și un meniu diversificat: de la avocado toast în combinație cu cartofi dulci, falafel bowl, shakshouka. Cât privește desertul, nici nu trebuie să stai prea mult pe gânduri când vine vorba de clătita cu sos de cafea sau budinca de chia cu iaurt vegan!

Adresă: Sibiu, Str. Avram Iancu nr. 9

COFFEERIZE BOTANIC (TIMIȘOARA)

Coffeerize e o oază verde încântătoare unde poți savura sandviciuri basic (chifle proaspete combinate cu avocado, tofu și mix de salate), toasturi proaspete și dulciuri (tartă raw vegană, brownie, croissante cu unt de arahide și fructe). Shoturile de ghimbir sau diversele combinații de sucuri proaspete (morcov, măr, sfeclă, țelină apio) îți vor da un boost de energie. E genul de loc respirabil unde atmosfera îți permite să lucrezi în liniște pentru câteva ore.  

Adresă: Timișoara, Str. Mărășești nr. 14 

Citește și “5 locuri de brunch din București” și “5 locuri pentru un brunch perfect în Sibiu”

Articole similare