Lifestyle5 locuri pentru un brunch perfect în Sibiu

5 locuri pentru un brunch perfect în Sibiu

Sibiu este o destinație perfectă pentru weekend, mai ales că Târgul de Crăciun s-a deschis de curând și orașul este învăluit într-o atmosferă de poveste.

Fie că alegi Sibiu pentru programul teatrelor sau pur și simplu pentru relaxare și schimbare de peisaj, îți lăsăm aici un top al celor mai simpatice locuri perfecte pentru dimineți lente, la final de săptămână.

LUMOS

Locul unde te poți bucura de cafea și brunch toată ziua! În centrul orașului, la doi pași de Piața Mare, la Lumos primii veniți sunt primii serviți și nu se acceptă rezervări. Meniul este super variat și poți savura toast-uri absolut delicioase, o mulțime de combinații de ouă poșate, quiche-uri, supe, risotto-uri, salate, plus o varietate de cafele care te dezmeticesc cum se cuvine! Trebuie să testezi și deserturile lor. Deviza lor e “good vibes only” și se resimite din plin în atitudinea prietenoasă și haioasă a echipei Lumos. 

HUG THE PLATE

Conceptul celor de la Hug the Plate este foarte simpatic și eficient. Îți comanzi de la bar, îți găsești un loc în spațiu și aștepți ca device-ul primit să sune în momentul în care preparatele sunt gata. Iar la final, îți vei strânge frumos masa și vei lăsa totul în locurile dedicate debarasării. În acest mod, vei face loc următorilor clienți dornici să servească masa.

Cei de la Hug the Plate sunt super matinali: deschid la 7:30 dimineața în timpul săptămânii și la 9 în weekend. Până la 9 seara te poți bucura de bunătățile servite de ei: quiche-uri, omlete, salate, fresh-uri și smoothies, plus o mulțime de tarte absolut delicioase! Există 2 locații în Sibiu: una în mall-ul Promenada și una aproape de Stadionul Municipal, pe Oituz 35D. 

AM PM

Povestea AM PM au deschis prima locație fix la Sibiu, pe strada Ocnei nr. 25. E un loc micuț, intim, dar plin de culoare și delicatese speciale. Cafeaua e literă de lege la ei, cocktail-urile au un loc binemeritat și foarte special în meniu. Varianta de brunch revine la final de noiembrie într-o nouă formulă, cu noi specialități. Musai să încercați la ei ciocolata de casă! Ce trebuie să știți este că există varianta AM PM în București. Pe strada Paris nr. 7A. Asta ca să vă faceți o idee despre cafeaua lor minunată și despre zilele tematice pe care le organizează: Donut Day, Pumpkin Late & Pie sau Matcha Affair. 

CAFE WIEN

Poate unul dintre cele mai instagramabile colțuri ale Sibiului! Terasa de la Cafe Wien este o poezie în culorile toamnei. Desigur, nu mergi la ei doar pentru priveliște, ci și pentru un mic dejun continental, ștrudel cu mere sau brânză și, bineînțeles, pentru deserturi tradiționale vieneze, cum ar fi Kaiserschmarrn (o omletă din clătite). 

MOOZ 

Un alt loc de brunch cinstit este MooZ Bistro and Coffee. Situat spre Calea Dumbrăvii, pe strada Mărășești, deschis de luni până sâmbătă, la ei veți găsi variațiuni de omlete, ouă poșate, variante de mic dejun dulce (ovăz, granola, iaurt grecesc), deserturi, fresh-uri, de savurat în interiorul generos sau pe terasă, într-o atmosferă super prietenoasă. 

Articole similare