Lifestyle5 locuri de brunch din București

5 locuri de brunch din București

O selecție plină de culoare și tentații culinare pentru un brunch delicios în București.

Te știm dornic să descoperi locurile cochete perfecte pentru un brunch, locurile unde te poți bucura de comfort food și de o atmosferă super friendly. Am pregătit o listă a bistro-urilor în care descoperi un concept diferit, dar unde litera de lege rămâne mâncarea buuună. Ți le descriem în ordine alfabetică pentru că ne place libertatea de a alege locul care să te reprezinte, unde vrei să revii. 

BREAD AND BUTTER

Central, aflat în zona Universitate, luminos și aerisit (cu geamuri înalte și culori vesele în interior), Bread and Butter te așteaptă cu un meniu de brunch în care variază omletele, legumele crocante, variațiunile asiatice, poke bowls și, bineînțeles, deserturile tentante. Nici cafeaua nu lipsește, cum ar putea?!, dar nici cocktailurile. Îți poți face rezervare telefonică pentru a-ți asigura masa, dar, în aceeași măsură, te poți opri pur și simplu fără a te formaliza. Sunt matinali: deschid zilnic la ora 09:00 și până spre seară (22:00 sau 23:45, în weekend) te primesc cu zâmbetul pe buze.
Adresă: Calea Victoriei nr. 23

COOLINART

La Coolinart descoperi o varietate de preparate vegetariene și vegane, quiche-uri, smoothie-uri, supe de avocado sau de pleutorus (varianta vegană a ciorbei de burtă), omlete, ouă în diverse combinații, deserturi (în mare parte vegane), dar și porchetta sau quesadilla. Stai fără grijă, există și variante pentru iubitorii de cărnuri! Avocado e vedeta locului și multe preparate sunt create în jurul lui. Pare un festival de-a dreptul! Dacă mai prinzi tort cu avocado, nu ezita nicio secundă! Bineînțeles că și brownie-ul merită toată atenția, dar important e să profiți de combinațiile pe care nu le încerci în fiecare zi. Programul lor e accesibil: dechid la 9 dimineața până târziu în seară.
Adresă: Calea Victoriei nr. 142 – 148

DESOI

Conceptul DeSoi este cu totul special: în timpul săptămânii (orele 9 – 21) funcționează în principal ca băcănie cu produse proaspete (branduri românești), brutărie artizanală și wine-bar cu o selecție serioasă de vinuri. Lunea încep în forță cu meniul à la carte și o țin tot așa, dar pentru cină e indicat să faci rezervare. Nebunia gusturilor continuă joia, dedicată tartarului, iar sâmbăta și duminica (10 – 15) te așteaptă la mic dejun.

Experiența e una relaxată: o masă mare se întinde în mijlocul DeSoi, iar meniul este surprinzător. “Porc în pădure” aromat, “toamnă arămie” (cartof dulce, avocado, andivă, cremă de smântână), măduvă de vită, steak de vânătă sunt doar câteva dintre opțiuni. Te pot surprinde cu deserturi speciale (de la savarina 2.0 la soft prosecco sorbet). Fie prânz, cină sau brunch de weekend, un lucru e cert: nu vei rezista tentațiilor din băcănie pe care le poți achiziționa pentru acasă!
Adresa: Str. Piața Sfântul Ștefan nr. 8

DUMICAT

Politica Dumicat e foarte sinceră: nu livrăm, te așteptăm la noi să te bucuri de masă (de miercuri până duminică, între 12:00 și 23:00, cu program mai scurt în ultima zi a săptămânii). E locul în care vei începe cu “dumicații” de întins pe pâine: de la zacuscă, pateu cu dulceață de mere până la fân de praz, gulie murată, salată picantă de castraveți.

Combinații tentante doar la o primă citire a meniului din care nu lipsesc chiflele brioche cu omletă sau cărnuri, ciorbe și borșuri, cremele sărate, salatele (cu virsli, printre altele), budinca de mămălingă sau variațiunile de spanac sau “mici balls”. Și cu toate aceste preparate consistente, reinterpretate în mare parte, te vei strădui să faci loc frigănelelor cu pâine brioche sau salamului de biscuiți.
Adresa: Str. George Vraca nr. 4

FROG

Frog este verde și vesel, cu o mulțime de surprize (de la idei de cadouri la flori pe care le poți cumpăra), are un meniu relaxat și, ca drept dovadă, și animalele de companie sunt binevenite! Nu acceptă rezervări, comanda se face la bar și ești servit la masă, deschis de la 11 până la 21 sau 22, în zilele de vineri și sâmbătă. Meniul e o combinație sănătoasă și tentantă de supe, quiche-uri, wrap-uri, focaccia sandwich-uri, brânzeturi. Cât privește deserturile…am destabiliza situația cu înșiruirea lor, dar clar nu trebuie să treceți cu vederea peste Tarte Tatin sau Portokalopita.

Răsfățul este principalul scop al gazdelor! Cocktailurile sunt inventate chiar de echipa Frog și testate de-a lungul timpului la o serie de evenimente. Cafeaua este și ea prezentă, ba chiar au creat “the wrong coffee” cu lichior, bucăți de brownies, petale de trandafiri, caramel….Puteți fenta desertul cu așa ceva!
Adresa: Str. Vasile Lascăr nr. 24

Articole similare