Going outZiua Cinematografelor în România

Ziua Cinematografelor în România

Ziua Cinematografelor în România este marcată pe 23 septembrie cu prețuri speciale la proiecțiile din 348 de săli.

Pentru al doilea an consecutiv, prețurile vor fi reduse la toate filmele și pentru toate formatele.

TRADIȚIE

Evenimentul național se dorește a deveni o tradiție. Astfel, mai mulți operatori s-au alăturat inițiativei, iar cinefilii se vor putea bucura de experiența marelui ecran, cu oferte promoționale, în 348 de săli de cinema aflate în mai mult de 30 de orașe.

CINEMATOGRAFELE PARTICIPANTE

Cinematografele care vor găzdui evenimentul sunt: Cinema City, Cineplexx, Happy Cinema, Inspire Cinema, Cinemax, CINEMA – Centrul Cultural ”Ion Besoiu” și Cinema ”Profesor Ioan Manole”.

CE FILME POT FI VIZIONATE

În programul acestora, publicul va putea găsi filme care au depășit recorduri de încasări în ultimele luni, dar și producții noi, între care ”Arsenie. Viața de apoi”, regizat de Alexandru Solomon, ”Bântuind prin Veneția” (foto), de Kenneth Branagh, și ”Barbie”, de Greta Gerwig.

CE SPUN ORGANIZATORII

”Sărbătorim după o vară importantă în care românii s-au relaxat la cinema, iar numărul de bilete vândute demonstrează o dată în plus că cinematograful rămâne un jucător important în industria de divertisment și în topul preferințelor românilor ca opțiune de petrecere a timpului liber. Am conceput Ziua Cinematografelor pentru ca experiența marelui ecran să fie trăită de oricine, din orice colț al țării, să existe o zi a noastră, a tuturor celor curioși de povești ecranizate și a celor care ajung pentru prima oară la cinema”, spune Jacob Borover, președinte Asociației Operatorilor de Cinema.

PROIECȚIE LA MUZEU

Ziua Cinematografelor este marcată și la Muzeul Național de Artă al României, însă pe 22 septembrie, cu proiecția documentarului ”Tițian. Imperiul culorii”, realizat de Giulio Boato și Laura Chiossone, care cartografiază viaţa și opera prolifică a artistului venețian.

Articole similare