EntertainmentTahar Rahim este Monsieur Aznavour

Tahar Rahim este Monsieur Aznavour

În 22 mai se împlinesc 100 de ani de la nașterea cântărețului, compozitorului și actorului Charles Aznavour, artist francez de origine armeană.

Un nou film biografic muzical urmează să fie lansat anul acesta. Este vorba despre ”Monsieur Aznavour”, pentru care Pathé a prezentat un teaser în ziua în care este marcat centenarul nașterii cantautorului.

ASCENSIUNEA UNUIA DINTRE CEI MAI APRECIAȚI ARTIȘTI

În “Monsieur Aznavour”, actorul Tahar Rahim nominalizat la Globurile de Aur pentru ”The Serpent” și ”The Mauritanian” și care a jucat recent în ”Napoleon”, este transformat în Charles Aznavour, cântărețul, compozitorul și actorul franco-armean care a vândut albume în mai mult de 180 de milioane de copii în întreaga lume.

Filmul prezintă ascensiunea lui Aznavour spre celebritate în anii 1950 și prieteniile lui cu numeroși artiști, inclusiv cu Edith Piaf, care l-a luat cu ea într-un turneu în Franța și în SUA.

Victor Meutelet joacă rolul muzicianului Johnny Hallyday, Rupert Wynne-James este Frank Sinatra, iar Marie-Julie Baup o interpretează pe Edith Piaf.

REGIE ȘI PRODUCȚIE

Filmul este regizat de muzicienii deveniți cineaști Mehdi Idir și Grand Corps Malade (“Pacients”) și produs de Kallouche Cinema al lui Jean-Rachid Kallouche și Mandarin & Compagnie, compania din spatele filmelor lui Francois Ozon și Anne Fontaine.
Kallouche este căsătorit cu Katia Aznavour, fiica regretatului artist.

O EXPERIENȚĂ MEMORABILĂ

Tahar Rahim a vorbit recent, cu Variety, despre rolul său din “Monsieur Aznavour” și a spus că a fost o “experiență memorabilă”.
“Mi-a făcut o imensă plăcere să lucrez cu această echipă și să interpretez acest personaj emblematic, care părea o provocare insurmontabilă la început”, a dezvăluit el.

ACTORUL IDEAL

Jean-Rachid Kallouche a spus anterior că Rahim era actorul ideal pentru a juca rolul lui Aznavour, deoarece se aseamănă mult – “aceeași sensibilitate, aceeași energie și pasiune pentru munca lor, precum și o privire malițioasă”.

În plus, au fost nevoiți să depășească greutăți pentru a ajunge la succes. Rahim a izbutit să se impună la vârsta de 28 de ani cu interpretarea sa din ” Un prophète”, care a fost premiat la Cannes, a fost nominalizat la Oscar și i-a adus un premiu César, iar acum lucrează cu unii dintre cei mai mari cineaști din lume.

DATA DE LANSARE

“Monsieur Aznavour” va fi lansat de Pathé în 23 octombrie.

Articole similare