Going outStil de viață nordic, la București - NORDIX Festival

Stil de viață nordic, la București – NORDIX Festival

Prima ediție NORDIX Festival va avea loc între 23 și 26 mai la București.

Cultura și stilul de viață din Țările Nordice sunt aduse laolaltă într-un festival care îmbină proiecții de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziții și evenimente speciale.

PRIMA EDIȚIE

Aflat la prima ediție, NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition propune publicului o experiență culturală caleidoscopică, aducând lalolaltă în lumina reflectoarelor bucureştene cinematografia nordică, deseori apreciată și premiată la cele mai importante festivaluri de film, literatura pentru toate vârstele cu nume importante care s-au impus la nivel mondial, dar și sistemele și mecanismele sociale care s-au evidenţiat ca pionierate în domeniile abordate.

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ

Festivalul îşi doreşte să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între Ţările Nordice şi România, printr-o serie de dezbateri care vor pune în discuție teme precum educația, incluziunea, inovația, conservarea patrimoniului cultural si tranziţia verde.

INTERCULTURALITATE, CREATIVITATE

”Proiectul urmărește creșterea gradului de vizibilitate și apreciere a culturii nordice în rândul publicului, încurajând înțelegerea interculturală, promovând creativitatea și inovația şi stimulând publicul să aprofundeze diversele fațete ale culturii nordice”, spune Siri Barry, ambasadoarea Norvegiei, țară coordonatoare a proiectului.

PROIECȚII ÎN CINEMA ȘI ALTE SPAȚII NECONVENȚIONALE

Proiecțiile filmelor (inclusiv pentru copii) vor avea loc la Cinema Elvire Popesco și la Cinema Union.
Mai multe spații neconvenționale vor găzdui celelalte evenimente.

NORDIX, A NORDIC CULTURAL EXPEDITION

NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o inițiavă a ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei în România, precum si a Consulatului Islandei în București, cu finanțare din partea Nordic Council of Ministers.

Articole similare