Going outMINA ajunge și în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

MINA ajunge și în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

Proiectul imersiv MINA Pop-Up pornește într-un turneu național cu opriri de 2-3 luni la Cluj-Napoca, Iași, Timișoara

MINA, spațiul cultural care pune accentul pe inovația artei digitale și noile tehnologii, lansează un concept inedit: MINA Pop-Up. Proiectul itinerant imersiv ajunge în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Publicul din cele 3 mari orașe se pot bucura de 3 show-uri spectaculoase în condiții atent gândite și puse la punct de fondatorii MINA

SHOW-URILE DIN TURNEU

Programul MINA Pop-Up include 3 dintre cele mai antrenante spectacole din line up-ul de deschidere al Muzeului Imersiv al Noilor Arte: “Gustav Klimt – The Immersive Show”, “Lumea Subacvatică – o călătorie imersivă a apei” și “Inner Constellations”, un 21 de lucrări de artă de inspirație mitologică, clasică și design contemporan animate pe ritmul muzicii.

PERIOADA

Realizat în asociere cu atelierul de producție Kunst, MINA Pop-up se va derula într-un cort a cărui suprafață este identică cu cea a spațiului imersiv din cadrul muzeului bucureștean MINA (450 mp). MINA Pop-up poposește la Cluj-Napoca (Iulius Mall) în perioada 19 aprilie – 2 iunie, la Iași (Palas Campus) în perioada 10 iunie – 10 septembrie și la Timișoara (Iulius Town) între 18 septembrie și 1 ianuarie. 

ACCES LA ARTA IMERSIVĂ

Din dorința de a ajunge la un public cât mai numeros și de a împărtăși experiența spațiului cultural inovator interactiv, proiectul MINA Pop-Up a venit natural pentru fondatorii Muzeului Imersiv al Noilor Arte. Peste 180.000 de vizitatori au pășit pragul MINA în mai puțin de 6 luni de la deschidere, astfel încât inițiativa de a depăși granițele capitalei a venit la momentul potrivit. 

PROIECT EDUCAȚIONAL ITINERANT

Un prilej excelent pentru grupurile școlare din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara să pătrundă în lumea artei imersive în următoarea perioadă. “Gustav Klimt – The Immersive Show” prezintă 60 dintre lucrările pictorului simbolist expuse în muzee din întreaga lume, puse în scenă 360 de grade într-un spațiu de 7 metri înălțime. “Lumea Subacvatică – o călătorie imersivă a apei” o altă incursiune educațională în biodiversitatea apei ce evidențiază importanța protejării ecosistemelor acvatice. 

BILETE 

Accesul la spectacolele MINA Pop-Up se va face în baza biletului de 45 RON ce poate fi achiziționat online de pe site-ul oficial al muzeului. 

Photo CreditMINA

Articole similare