EntertainmentMarcel Iureș, gazda unui serial documentar marca History Channel

Marcel Iureș, gazda unui serial documentar marca History Channel

Actorul de teatru și film Marcel Iureș, cunoscut din lungmetraje ca ”Balanța” și ”Hart’s War”, dar și ca fondator al Teatrului Act, este gazda serialului documentar ”Enigmele României”, a doua producție locală a History Channel în țara noastră, care va fi lansat în luna octombrie.

ENIGME ISTORICE 

Serialul este alcătuit din șase episoade de jumătate de oră, în care Marcel Iureș cercetează enigme care se bazează pe castele, crime, lumini cerești, tulburări mintale și ritualuri religioase. Printre acestea – locul în care se află mormântul lui Vlad Țepeș, cauza morții poetului Mihai Eminescu, dispariția în urmă cu șase decenii a tablourilor de la Muzeul Brukenthal din Sibiu și misterul iahtului Ostara, o navă cu o comoară a unor nobili ruși care au fost găsiți uciși aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolșevici.

CE SPUNE MARCEL IUREȘ DESPRE SERIAL

Actorul transmite: ”Este o emisiune intrigantă, care sper că îi va familiariza pe telespectatorii noștri cu noi perspective privind personalități și evenimente celebre care au definit istoria României. Cred că această emisiune va fi de asemenea o mare oportunitate de a promova moștenirea culturală fascinantă a României în întreaga lume, iar eu sunt onorat să fiu ambasadorul ei”.

SCURTĂ BIOGRAFIE MARCEL IUREȘ

Decorat cu însemnele Ordinului național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii”, Marcel Iureș a lucrat și cu regizori americani precum Brian De Palma și Francis Ford Coppola și a împărțit ecranul cu nume de la Hollywood ca Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, George Clooney și Brad Pitt. Filmografia lui internațională include roluri în filme precum „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), „Misiune imposibilă” (1996), „Pacificatorul” (1997), „Războiul lui Tom Hart” (2007), „Tinerețe fără tinerețe” (2007) și „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” (2007). Printre cele mai importante filme românești în care a jucat se numără „Balanța” (1992), „O vară de neuitat” (1994), „Tatăl fantomă” (2011) și „Octav” (2017).

CUM COMENTEAZĂ PRODUCĂTORUL SERIALULUI

Serialul ”Enigmele României” este produs de Chainsaw Film Productions, John M. Forescu este producător executiv, iar regizor este Marin Dinescu.

„Ținuturile muntoase ale Transilvaniei, și nu numai, sunt excepțional de bogate în mister, enigme și întrebări fără răspuns. Chiar și astăzi, legendele sale globale, particularitățile sale geologice, scrierile preistorice și fenomenele paranormale și inexplicabile îi provoacă, deopotrivă, pe savanți și pe oamenii de rând”, spune John M. Florescu.

PUBLICUL ROMÂN, AVID DE ISTORIE ȘI MISTER

Cum publicul român este interesat de programe ce îmbină istoria și misterul, rețeaua de televiziune care deține History a decis să se concentreze pe câteva enigme fascinante apărute pe meleagurile noastre.

„Suntem încântați să anunțăm o nouă producție locală în România, unde History Channel își menține cu mândrie poziția nr. 1 în topul televiziunilor factuale pentru al zecelea an consecutiv și se plasează în top 15 televiziuni la nivel național. Observăm un apetit mare al publicului din România pentru programele care îmbină istoria cu misterul. Prin urmare, am decis să ne concentrăm pe unele dintre cele mai fascinante mistere ale României și nu ne-am putut gândi la o gazdă mai potrivită pentru această emisiune decât Marcel Iureș, care, cu personalitatea sa carismatică, ne va ghida dincolo de narațiunile oficiale ale istoriei, în căutarea răspunsurilor”, comentează Karol Bek, Senior Commercial Director și Country Manager pentru România la A+E Networks Polonia & CEE.

Articole similare