EntertainmentIarna misterelor, la History Channel

Iarna misterelor, la History Channel

Seriale documentare care abordează mistere ale lumii noastre sunt difuzate în premieră de History Channel începând cu luna ianuarie.

Actorul Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat caută ”Misterul Aurului Dacic”, actorul Marcel Iureș cercetează „Enigmele României”, iar frații Lagina explorează o mică insulă învăluită în enigmă într-un nou sezon din ”Blestemul Insulei Oak”.

MISTERUL AURULUI DACIC

”Misterul aurului dacic” are trei episoade de câte o oră și este difuzat lunea, de la ora 21:00, pe History Channel.
În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut în care se putea găsi aur în albia râurilor și vârfurile împădurite.

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în vârfurile Munților Orăștie și în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, actorul Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa.

Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monede și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări.

VÂNĂTORII DE MISTERE

”Vânătorii de mistere / Trutheseekers” are 12 episoade de câte o oră și este difuzat lunea, de la ora 22:00.
De-a lungul istoriei, anumite civilizații, evenimente și obiecte ne-au fascinat și ne-au inspirat să cercetăm mai profund, să ne cățărăm mai sus și să mergem mai departe în căutarea noastră nesfârșită de a fi primii care descoperă adevărul. În aceast serial sunt analizate unele dintre mistele emblematice ale lumii.

Iarna misterelor, la History Channel - VÂNĂTORII DE MISTERE

MISTERE NEDESLUȘITE

”Mistere nedeslușite / Ultimate Mysteries”, cu zece episoade de câte o oră, e difuzat marțea și miercurea, de la ora 22:00.
Serialul explorează misterele care nu au fost vreodată rezolvate – analizând în profunzime profund poveștile și teoriile care le înconjoară. În plus, noi informații și descoperiri pun aceste cazuri într-o nouă lumină și mai aproape de a fi rezolvate.
De la disparițiile Ameliei Earhart și a infamului pirat aerian D.B. Cooper la activitatea paranormală de la ferma Skinwalker, Zona 51 și Triunghiul Bermudelor, fiecare episod abordează cazurile prin interviuri cu experți, imagini de arhivă și reconstituiri, fiind expuse și teorii contradictorii pentru a-i oferi telespectatorului opțiunea de a decide care teorie este mai explicabilă.

BLESTEMUL INSULEI OAK

”Blestemul insulei Oak / The Curse of Oak Island” a ajuns la sezonul al 11-lea, care are 26 de episoade de câte o oră. Noul sezon va avea premiera pe 9 ianuarie, de la ora 22:00.

Legenda comorii ascunse pe insula Oak pornește în jurul anului 1700, când au fost observate lumini în mijlocul nopții, iar cei trimiși să investigheze pe insulă nu s-au mai întors. Mai apoi, câțiva copii plecați acolo cu barca au găsit o groapă ciudată. Descoperirea lor a dat naștere unei vânători care continuă și astăzi și în care au fost implicați inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne.

În ultimele două secole, comoara ascunsă pe insula Oak a pus pe jar imaginația multor aventurieri care au cheltuit sume uriașe pentru a o descoperi, iar alți șase oameni și-au pierdut viața în încercarea de a-i da de urmă. După 226 de ani, misterul insulei Oak este pe cale de a fi elucidat.
În noile episoade, în timp ce Rick și Marty Lagina și echipa lor își reiau misiunea de a elucida misterul Insulei Oak, ei fac o serie de descoperiri dintre cele mai importante scoase vreodată la iveală în America de Nord.

ENIGMELE ROMÂNIEI

”Marcel Iureș prezintă Enigmele României”, din 10 ianuarie, miercurea, de la ora 23:00. Sezonul are șase episoade de câte jumătate de oră.
Marcel Iureș cercetează enigme care se axează pe istorie, geologie, castele, crime, lumini cerești, tulburări mentale și ritualuri religioase ascunse. Cele 6 episoade vor explora mistere și enigme din istoria României, cum ar fi locul în care se află mormântul lui Vlad Țepeș, cauza morții poetului național Mihai Eminescu, căutarea tablourilor dispărute în urma ”marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara – o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruși, care au fost găsiți uciși aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolșevici.

Iarna misterelor, la History Channel - ENIGMELE ROMÂNIEI
Photo CreditHistory Channel

Articole similare