EntertainmentMultă muzică pe Disney+ în luna mai

Multă muzică pe Disney+ în luna mai

Recomandările lunii mai de la Disney+ includ multe povești din culisele începuturilor muzicienilor originari din celebrul cartier londonez Camden, premiera unei noi animații Star Wars și intrigi sângeroase din Anglia secolului al XVI-lea.

Disney+ își surprinde publicul în cursul lunii mai cu multă muzică, în cea mai așteptată serie documentară produsă de Dua Lipa – “Camden”, versiunea restaurată a documentarului despre legendara trupă Beatles, film premiat cu Oscar și Grammy, universul Star Wars în versiune animată, precum și intrigi întunecate din coruptele mănăstiri din epoca lui Cromwell. Mai mult, cel mai nou serial “Doctor Who” are premiera în luna mai pe Disney+. 

SHARDLAKE 

Miniseria de 4 episoade “Shardlake” te poartă în inima întunecată a Angliei din timpul Dinastiei Tudorilor, bazată pe celebra carte a lui C.J. Sansom. Anul de grație 1536: avocatul Shardlake (interpretat de Arthur Hughes) este trimis de urgență de Thomas Cromwell (Sean Bean) să descifreze misterele unei crime petrecute la o mănăstire izolată. Atras într-un joc al puterii și minciunii, pe fundalul corupției, Shardlake are o misiune politică, în fond: trebuie să elucideze misterul morții comisarului care aduna dovezi pentru închiderea lăcașului. Ostilitatea, suspiciunea și paranoia călugărilor se dovedesc o reală amenințare pentru avocat și ajutorul său Jack Barak (Anthony Boyle). Miniserie disponibilă integral pe platformă din 1 mai.  

STAR WARS: TALES OF THE EMPIRE / RĂZBOIUL STELELOR: POVEȘTILE IMPERIULUI

Universul Star Wars continuă adaptările animate ale personajelor și explorează partea întunecată a Forței. Cele 6 episoade “Tales of the Empire” se concentrează pe viziunea a două războinice din ere diferite. După ce a pierdut totul, tânăra Morgan Elsbeth călătorește în lumea imperială aflată în plin proces de expansiune, în căutarea răzbunării. În tot acest timp, fosta Jedi Barriss Offee luptă pentru supraviețuire într-o galaxie care se schimbă cu rapiditate. Toate episoadele disponibile pe platformă din 4 mai. 

THE BEATLES: LET IT BE

La mai bine de 50 de ani de la lansarea sa oficială, documentarul “The Beatles: Let It Be” are premiera în exclusivitate pe Disney+ pe 8 mai. Lansat în plin scandal al despărțirii legendarei trupe (mai 1970), documentarul semnat de Michael Lindsay-Hogg, este unul dintre cele mai elocvente portrete ale cvartetului. Recompensat cu un Oscar și un Grammy pentru cea mai bună muzică originală, documentarul surprinde momente cheie din cariera trupei, din timpul înregistrărilor albumului Let It Be alături de Billy Preston. Fascinat de universul Beatles, autor al docuseriei “The Beatles: Get Back”, regizorul și producătorul Peter Jackson s-a ocupat îndeaproape de restaurarea copiei de 16 mm a documentarului. A avut binecuvântarea regizorului Lindsay-Hogg, uimit de maniera în care Jackson a reușit să împletească imaginile de arhivă filmate cu 50 de ani în urmă în serialul său “Get Back”. 

DOCTOR WHO

Celebra franciză “Doctor Who” revine cu un nou sezon în care noua revelație britanică Ncuti Gatwa (“Sex Education”, “Barbie”, “Masters of the Air”) joacă rolul celui de-al 15-lea Doctor. Cu ajutorul navei TARDIS, personajul central călătorește în timp și spațiu alături de însoțitoarea lui Ruby Sunday (interpretată de Millie Gibson) în Anglia trecută și prezentă, precum și în lumii din viitor chinuite de război. Noi prietenii și dușmănii se întrevăd în noul sezon, iar apariția unui monstru terifiant pare să le creeze celor doi protagoniști mai multe probleme decât estimau. Primele 3 episoade sunt disponibile din 11 mai, urmate săptămânal de premiera unui episod. Showrunner-ul “Doctor Who” este prolificul Russell T. Davies, cunoscut și pentru serial de succes precum “Years and Years”, “It’s a Sin”, “Nolly”. 

CAMDEN 

În luna mai vei avea acces la spectaculoasele povești din inima lumii muzicale londoneze: seria documentară “Camden”. Regizată de Asif Kapadia (recompensat cu Oscar pentru documentarul “Amy”), seria dezvăluie fascinantul traseu al unor prestigioși artiști precum Chris Martin, Pete Doherty, Mark Ronson, Little Simz sau Boy George. Printre vedetele care apar în serial și figurează pe generic în calitate de producător se numără și Dua Lipa. Arhive prețioase, interviuri emoționante și documente relevante vor scoate la iveală istoria Camdenului, precum și poveștile concertelor din tinerețe ale artiștilor care au descoperit muzica în boemul cartier londonez. 

Citește și De ce e musai să vezi “All of Us Strangers” pe Disney+

Photo CreditDisney+

Articole similare