Going outLes Films de Cannes à Bucarest - Cele mai bune pelicule europene...

Les Films de Cannes à Bucarest – Cele mai bune pelicule europene ale anului, în premieră

Les Films de Cannes à Bucarest 2023 are loc între 20 și 29 octombrie și aduce pe ecrane în premieră lungmetrajele care au câștigat anul acesta cele mai importante premii în marile festivaluri ale lumii.

CÂȘTIGĂTORUL PALME d’OR

”L’Anatomie d’une Chute”, regizat de Justine Triet, premiat cu Palme d’Or anul acesta, va putea fi vizionat la festival. Filmul, dramă de familie, o are în rolul principal pe Sandra Hüller, pe care publicul a remarcat-o în ”Toni Erdmann” (2016), co-producție cu participare românească nominalizată la Oscar.

CÂȘTIGĂTORUL URSUL de AUR

Documentarul ”Sur l’Adamant”, de Nicolas Philibert, recompensat cu Ursul de Aur la Berlinala de anul acesta, urmărește pacienții și îngrijitorii dintr-un centru psihiatric unic, situat în mijlocul râului Sena, în centrul Parisului. Regizorul francez a obținut anterior premii și pentru filmele sale ”Être et avoir”, ”La Maison de la radio” și ”Le pays des sourds”.

UNDE AU LOC PROIECȚIILE

Proiecțiile din festivalul de la București au loc în sălile Elvire Popesco a Institutului Francez, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie și Cinema Union. 

PROGRAM și BILETE

Programul festivalului e anunțat la sfârșitul lunii septembrie, pe filmedefestival.ro, urmând ca biletele să fie puse în vânzare prin rețeaua Eventbook.

CINEAȘTI DE TOP ÎN FESTIVAL

Festivalul fondat de Cristian Mungiu și ajuns la a 14-a ediție a prilejuit, de-a lungul anilor, întâlnirea publicului cu unii dintre cei mai importanți autori de cinema, aducându-i în premieră în România pe Thierry Frémaux, Albert Serra, Arnaud Desplechin, Asghar Farhadi, Béla Tarr, Carlos Reygadas, Claude Lelouch, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Jacqueline Bisset, Jacques Audiard, Ladj Ly, Laurent Cantet, Luc Dardenne, Lynne Ramsay, Maren Ade, Michel Hazanavicius, Olivier Assayas și Sandrine Bonnaire.

Articole similare